„Oranžinis kamuolys -2016“

Pirmąją mokinių pavasario atostogų dieną mūsų gimnazijos sporto salėje bumbsėjo kamuoliai, aidėjo teisėjo švilpukas ir sirgalių balsai. Vyko Radviliškio rajono kaimo gimnazijų 2001 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių krepšinio turnyras „Oranžinis kamuolys – 2016“. Turnyras vykdomas jau antrus metus siekiant nepilnamečių nusikalstamumo, smurto, narkomanijos bei girtavimo prevencijos, skatinant sveiką vaikų gyvenseną bei naudinga veikla užimti vaikus laisvalaikio metu. 

Į tradiciniu tapusį Šiaulėnų gimnazijos ir kūno kultūros mokytojo Virginijaus Kečiorio organizuojamą sporto renginį atvyko šešios rajono kaimo gimnazijų komandos: Baisogalos gimnazijos berniukų komanda (vadovas Sigitas Dauskurdis), Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos berniukų komanda (vadovas Mindaugas Keniausis), Sidabravo gimnazijos mergaičių ir berniukų komandos (vadovė Vita Masėnienė) ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos mergaičių ir berniukų komandos (vadovai Dalia Balčiūnienė ir Virginijus Kečioris).

Sporto salėje vyravo pakili šventinė nuotaika. Atvykusius svečius pasitiko Laimono Grebliausko vadovaujamų merginų dueto atliekamas krepšinio himnas. Sportininkus, pedagogus, teisėjus ir sirgalius sveikino gimnazijos direktorius Vytautas Jarašiūnas, pavaduotoja Almonė Sakalauskienė, kūno kultūros mokytojas Virginijus Kečioris ir jo vadovaujama I gimnazinės klasės merginų šokių grupė.

Pasibaigus turnyrui išaiškėjo nugalėtojai ir prizininkai. Berniukų grupėje pirmąją vietą, įveikdami savo varžovus 20 ar net 40 taškų skirtumu, iškovojo mūsų gimnazijos komanda, antrosios vietos laimėtoja tapo Sidabravo gimnazijos komanda, trečiosios – Baisogalos gimnazijos krepšininkai, ketvirtosios – Grinkiškio Jono Poderio gimnazijos komanda.Gaila, kad mergaičių grupėje varžėsi tik Sidabravo ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijų komandos. Šių komandų dvikova buvo įtempta ir permaininga. Ją trijų taškų skirtumu laimėjo Sidabravo gimnazijos merginos. Jos ir tapo nugalėtojomis.

Krepšinio turnyrą rėmė Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija, asociacija Šiaulėniškių bendruomenė, UAB „Kadma“, prekybos centras „Aibė“ ir UAB „Arviora“, Virginijaus Paliuko ir Roko Šidlausko įmonė ir gimnazijos kūno kultūros mokytojas Virginijus Kečioris.

Komandoms nugalėtojoms ir prizininkėms turnyro organizatorių įsteigtas sportines taures, medalius, diplomus įteikė gimnazijos direktorius Vytautas Jarašiūnas ir turnyro organizatorius Virginijus KečiorisPrizininkais netapusios komandos dalyviai apdovanoti atminimo diplomais ir medaliais. Varžybų teisėjai, komandų vadovai ir rėmėjai – padėkomis ir turnyro medaliais. Turnyro „Oranžinis kamuolys – 2016“ naudingiausiais žaidėjais išrinkti Šiaulėnų gimnazijos mokiniai Raminta Janutytė ir Evaldas Maciejauskas.