Skelbiamas reorganizavimo sąlygų aprašas

RADVILIŠKIO R. TYRULIŲ PAGRINDINĖS MOKYKLOS, RADVILIŠKIO R. ŠAUKOTO PAGRINDINĖS MOKYKLOS IR RADVILIŠKIO R. ŠIAULĖNŲ MARCELINO ŠIKŠNIO GIMNAZIJOS REORGANIZAVIMO SĄLYGŲ APRAŠAS

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos, Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos reorganizavimo sąlygų aprašas nustato Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos reorganizavimo prijungimo būdu prie Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos sąlygas.

II. REORGANIZAVIME DALYVAUJANTYS JURIDINIAI ASMENYS

2. Reorganizuojamas juridinis asmuo, kurio:

2.1. pavadinimas – Radviliškio r. Tyrulių pagrindinė mokykla;

2.2. teisinė forma – biudžetinė įstaiga;

2.3. buveinė: Ligoninės g. 1, Tyruliai, Radviliškio r.;

2.4. kodas – 190671975;

2.5. mokyklos savininkas – Radviliškio rajono savivaldybė. Mokyklos savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija – Radviliškio rajono savivaldybės taryba;

2.6. registras, kuriame kaupiami ir saugomi duomenys apie juridinį asmenį – Juridinių asmenų registras.

3. Reorganizuojamas juridinis asmuo, kurio:

3.1. pavadinimas – Radviliškio r. Šaukoto pagrindinė mokykla;

3.2. teisinė forma – biudžetinė įstaiga;

3.3. buveinė: Gomertos g. 1, Šaukotas, Radviliškio r.;

3.4. kodas – 190674170;

3.5. mokyklos savininkas – Radviliškio rajono savivaldybė. Mokyklos savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija – Radviliškio rajono savivaldybės taryba;

3.6. registras, kuriame kaupiami ir saugomi duomenys apie juridinį asmenį – Juridinių asmenų registras.

4. Dalyvaujantis reorganizavime juridinis asmuo, kurio:

4.1. pavadinimas – Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija;

4.2. teisinė forma – biudžetinė įstaiga;

4.3. buveinė: Dariaus ir Girėno g. 30, Šiaulėnai, Radviliškio r.

4.4. kodas – 190673983;

4.5. gimnazijos savininkas – Radviliškio rajono savivaldybė. Gimnazijos savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija – Radviliškio rajono savivaldybės taryba;

4.6. registras, kuriame kaupiami ir saugomi duomenys apie juridinį asmenį – Juridinių asmenų registras.

III. REORGANIZAVIMO PAGRINDIMAS, TIKSLAS IR BŪDAS. PO REORGANIZAVIMO VEIKLĄ BAIGIANTYS IR VEIKLĄ TĘSIANTYS JURIDINIAI ASMENYS

5. Reorganizavimas grindžiamas Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 2.96 straipsniu, 2.97 straipsnio 3 dalimi, 2.99 straipsnio 1 ir 2 dalimis, 2.101, 2.103 straipsniais, Lietuvos Respublikos biudžetinių įstaigų įstatymo 14 straipsniu, Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo 44 straipsnio 2, 5 ir 6 dalimis, 58 straipsnio 1 dalies 2 punktu, Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2011 m. birželio 29 d. nutarimu Nr. 768 „Dėl Mokyklų, vykdančių formaliojo švietimo programas, tinklo kūrimo taisyklių patvirtinimo“ 21, 25.7 punktais ir 2016 m. vasario 18 d. Radviliškio rajono savivaldybės tarybos sprendimu „Dėl sutikimo reorganizuoti Radviliškio r. Tyrulių ir Šaukoto pagrindines mokyklas“ Nr. T-200.

6. Reorganizavimo tikslas – optimizuoti biudžetinių įstaigų skaičių, mažinti jų valdymo išlaidas, sudaryti sąlygas plėtoti geros kokybės privalomąjį ir visuotinį švietimą, gerinti atliekamų funkcijų kokybę.

7. Reorganizavimo būdas – Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos prijungimas prie Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos, įsteigiant joje Tyrulių ikimokyklinio ir pradinio ugdymo bei Šaukoto ikimokyklinio, pradinio ir pagrindinio ugdymo skyrius.

8. Radviliškio r. Tyrulių pagrindinė mokykla ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinė mokykla po reorganizavimo baigia veiklą kaip juridiniai asmenys nuo jų išregistravimo iš Juridinių asmenų registro dienos, bet ne vėliau kaip 2016 m. rugpjūčio 31 d.

9. Po reorganizavimo Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija tęsia veiklą ir jai pereina visos reorganizuotų Radviliškio r. Tyrulių ir Šaukoto pagrindinių mokyklų teisės ir pareigos.

10. Po reorganizavimo veiksiančios Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos savininkas – Radviliškio rajono savivaldybė, savininko teises ir pareigas įgyvendinanti institucija – Radviliškio rajono savivaldybės taryba.

IV. REORGANIZUOTŲ JURIDINIŲ ASMENŲ TEISIŲ IR PAREIGŲ PERĖMIMO TVARKA

11. Radviliškio r. Tyrulių ir Šaukoto pagrindinės mokyklos baigia veiklą kaip juridiniai asmenys nuo jų išregistravimo iš Juridinių asmenų registro dienos, bet ne vėliau kaip 2016 m. rugpjūčio 31 d. Nuo šios datos Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijai pereina visos reorganizuotų Radviliškio r. Tyrulių ir Šaukoto pagrindinių mokyklų teisės ir pareigos (pagal civilines, darbo sutartis, sutartis su mokyklos mokiniais ar jų tėvais).

12. Asmenų, su kuriais darbo sutartys sudarytos Radviliškio r. Tyrulių ir Šaukoto pagrindinėse mokyklose, darbo teisiniai santykiai tęsiasi toliau arba jie nutraukiami dėl darbovietės struktūros pertvarkymų Lietuvos Respublikos darbo kodekse numatytais pagrindais.

13. Reorganizuotų mokyklų teisės ir pareigos perimamos vadovaujantis Lietuvos Respublikos civiliniu kodeksu, kitais įstatymais ir teisės aktais.

V. REORGANIZUOJAMŲ JURIDINIŲ ASMENŲ IR REORGANIZAVIME DALYVAUJANČIO JURIDINIO ASMENS VADOVŲ FUNKCIJOS REORGANIZAVIMO LAIKOTARPIU

14. Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos, Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos direktoriai įpareigoti:

14.1. Lietuvos Respublikos civilinio kodekso nustatyta tvarka iki 2016 m. kovo 22 d. parengti Radviliškio r. Tyrulių ir Šaukoto pagrindinių mokyklų ir Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos reorganizavimo sąlygų aprašą numatant, kad Radviliškio r. Šaukoto ir Radviliškio r. Tyrulių pagrindinių mokyklų reorganizavimas bus vykdomas prijungimo būdu – prijungiant jas prie Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos, įsteigiant joje Tyrulių ikimokyklinio ir pradinio ugdymo ir Šaukoto ikimokyklinio, pradinio ir pagrindinio ugdymo skyrius;

14.2. iki 2016 m. balandžio 5 d. Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos reorganizavimo sąlygas Lietuvos Respublikos civilinio kodekso nustatyta tvarka paskelbti viešai;

14.3. ne vėliau kaip pirmą Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos reorganizavimo sąlygų aprašo viešo paskelbimo apie jų parengimą dieną jį pateikti Juridinių asmenų registrui.

15. Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos direktoriai įpareigoti:

15.1. iki 2016 m. balandžio 11 d. raštu pranešti visiems mokyklos kreditoriams apie mokyklos reorganizavimo sąlygų sudarymą;

15.2. Lietuvos Respublikos švietimo įstatymo 44 straipsnio 5 dalies nustatyta tvarka pranešti mokiniams apie numatomą mokyklos reorganizavimą;

15.3. Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais įspėti Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinėje mokykloje dirbančius darbuotojus dėl darbo sąlygų pasikeitimo ar dėl jų atleidimo iš darbo, atlikti visus su darbo santykiais susijusius juridinius veiksmus.

16. Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos direktorius įpareigotas iki 2016 m. balandžio 5 d. parengti Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos nuostatų naujos redakcijos projektą.

VI. REORGANIZUOJAMŲ JURIDINIŲ ASMENŲ TURTO INVENTORIZAVIMAS, TURTO IR DOKUMENTŲ PERDAVIMO REORGANIZAVIME DALYVAUJANČIAM JURIDINIAM ASMENIUI TERMINAI IR TVARKA

17. Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaroma komisija Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinių mokyklų materialiajam, nematerialiajam, finansiniam turtui bei įsipareigojimams inventorizuoti, parengti perdavimo priėmimo aktus ir dalyvauti perduodant turtą Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijai.

18. Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinių mokyklų turtas turi būti inventorizuotas 2016 m. liepos 1 d. būklei. Turtas įvertinamas balansine verte.

19. Iki 2016 m. rugpjūčio 1 d. turi būti sudarytas Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinių mokyklų turto ir prievolių sąrašas.

20. Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinių mokyklų turtas Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijai turi būti perduotas iki Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinių mokyklų išregistravimo iš Juridinių asmenų registro dienos, bet ne vėliau kaip 2016 m. rugpjūčio 31 d. Perdavimo-priėmimo aktus pasirašo komisija ir reorganizuojamų mokyklų bei reorganizavime dalyvaujančios gimnazijos direktoriai.

21. Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindinių mokyklų archyvai, kiti dokumentai iki 2016 m. rugpjūčio 31 d. teisės aktų nustatyta tvarka perduodami Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijai. Mokyklų direktoriai pasirašo dokumentų perdavimo-priėmimo aktus.

VII. PO REORGANIZAVIMO VEIKLĄ TĘSIANČIO JURIDINIO ASMENS UŽDAVINIAI IR FUNKCIJOS

22. Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos veiklos uždaviniai:

22.1. užtikrinti kokybišką ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programų vykdymą;

22.2. tenkinti mokinių pažinimo, ugdymosi ir saviraiškos poreikius;

22.3. teikti mokiniams švietimo pagalbą;

22.4. užtikrinti sveiką, saugią, užkertančią kelią smurto, prievartos apraiškoms ir žalingiems įpročiams, aplinką.

23. Vykdydama jai pavestus uždavinius, gimnazija atlieka šias funkcijas:

23.1. konkretina ir individualizuoja ugdymo turinį, vadovaudamasi Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro tvirtinamomis Bendrosiomis programomis ir ugdymo planais, atsižvelgdama į vietos ir gimnazijos bendruomenės reikmes, konkrečius mokinių ugdymo(si) poreikius ir interesus, švietimo stebėsenos rodiklius, mokinių pasiekimų ir pažangos vertinimo ugdymo procese informacija, pasiekimų tyrimus, gimnazijos veiklos įsivertinimo ir išorinio vertinimo duomenis;

23.2. rengia ikimokyklinio ugdymo programą, pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programas papildančius bei mokinių poreikius tenkinančius šių programų modulius, neformaliojo vaikų švietimo programas;

23.3. vykdo ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ugdymo pirmos ir antros dalies, vidurinio ugdymo, individualizuotas pradinio ir pagrindinio ugdymo ir neformaliojo vaikų švietimo programas, mokymo sutartyse numatytus įsipareigojimus, užtikrina geros kokybės švietimą;

23.4. vykdo pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą, įskaitas, brandos egzaminus Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka;

23.5. sudaro palankias sąlygas veikti mokinių organizacijoms, skatinančioms mokinių dorinį, tautinį, pilietinį sąmoningumą, patriotizmą, puoselėjančioms kultūrinę ir socialinę brandą, padedančioms tenkinti saviugdos ir saviraiškos poreikius;

23.6. teikia informacinę, psichologinę, socialinę pedagoginę, specialiąją pedagoginę, specialiąją pagalbą, vykdo mokinių sveikatos priežiūrą, profesinį informavimą ir konsultavimą bei vaiko minimalios priežiūros priemones;

23.7. įvertina mokinių specialiuosius ugdymosi poreikius ir, bendradarbiaudama su Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Pedagogine psichologine tarnyba, skiria mokinių ugdymosi poreikius atitinkantį ugdymą teisės aktų nustatyta tvarka;

23.8. organizuoja tėvų (globėjų, rūpintojų) pageidavimu jų mokamas papildomas paslaugas (pailgintos darbo dienos grupes, būrelius, stovyklas, ekskursijas ir kita) teisės aktų nustatyta tvarka;

23.9. sudaro sąlygas darbuotojų profesiniam tobulėjimui ir jų kvalifikacijos tobulinimui;

23.10. užtikrina higienos normas, teisės aktų reikalavimus atitinkančią sveiką, saugią mokymosi ir darbo aplinką;

23.11. kuria ugdymo turinio reikalavimams įgyvendinti reikiamą materialinę bazę vadovaudamasi Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro patvirtintais teisės aktais;

23.12. organizuoja mokinių maitinimą gimnazijoje;

23.13. organizuoja mokinių vežiojimą į gimnaziją ir iš jos į namus;

23.14. kuria gimnaziją kaip vietos bendruomenės kultūros židinį;

23.15. viešai skelbia informaciją apie gimnazijos veiklą Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka;

23.16. atlieka kitas įstatymų ir kitų teisės aktų numatytas funkcijas.

24. Mokymosi pasiekimus įteisinantys dokumentai išduodami Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka.

VIII. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

25. Radviliškio r. Tyrulių ir Radviliškio r. Šaukoto pagrindines mokyklas išregistravus iš Juridinių asmenų registro, jų herbiniai antspaudai ir spaudai sunaikinami teisės aktų nustatyta tvarka.

_____________________

 

Radviliškio r. Tyrulių pagrindinės mokyklos mokytoja, laikinai einanti direktoriaus pareigas
Olga Batvenkova
 
Radviliškio r. Šaukoto pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui,
laikinai einantis direktoriaus pareigas Rimas Špakauskas
 
Radviliškio r. Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijos direktorius
Vytautas Jarašiūnas