Rajoninės varžytuvės „Patrepsynė-2016“

Balandžio 21 d. mūsų gimnazija aštuntus metus svetingai sutiko rajono mokinių folklorinių šokių varžytuvių dalyvius ir svečius. Tiek pat metų šokėjams grojo ištikimoji liaudiškos muzikos kapela „Radvija“ (vadovė Jūratė Stakvilevičienė).

Folklorinių šokių gerbėjai atvyko iš Radviliškio Gražinos ir Alksnupių pagrindinių mokyklų bei Šeduvos ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijų. Dvidešimt dvi šokėjų poros varžėsi dėl teisės dalyvauti „Patrepsynės“ varžytuvių finale Šiauliuose. Šokėjus vertino reikli komisija: pirmininkė Diana Martinaitienė, laikinai einanti Šiaulių kultūros centro direktoriaus pareigas, bei narės Daiva Bradauskienė, Kauno Domeikavos gimnazijos etninės kultūros mokytoja metodininkė, vaikų folklorinio ansamblio „Serbentėlė“ vadovė, folkloro ansamblio „Kupolė“ narė ir Lina Lesickienė, Radviliškio Vinco Kudirkos pagrindinės mokyklos šokio mokytoja metodininkė.

Šokėjai varžėsi trijose kategorijose. Gausiausia buvo „Pradedančiųjų“ grupė – šoko net šešiolika porų. Už geriausiai sušoktus atskirus šokius apdovanotos visos keturios mūsų gimnazijos poros – Eva Šimkutė ir Valteris Veršinskas, Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka, Viktorija Zamaraitė ir Gintaras Miliauskas, Aistė Daniusevičiūtė ir Dominykas Šukys.  Į baigiamąjį etapą Šiauliuose pakviestos dalyvauti dvi mūsų gimnazijos poros – Eva Šimkutė ir Valteris Veršinskas, Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka.

„Pažengusiųjų“ ir „Patyrusiųjų“ grupėse tarpusavyje varžėsi tik šiaulėniškių poros. Visos jos apdovanotos už geriausiai sušoktus atskirus šokius. Šauniai šoko „Pažengusieji“ Justė Levickaitė ir Tomas Dapnys, Kamilė Savickaitė ir Rokas Šimkus, Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas. Traukė akį „Patyrusiųjų“ poros Dovilė Zamaraitė ir Orintas Stradomskis, Aušrinė Kubiliūtė ir Gytis Grabauskas, Vida Trinkaitė ir Gvidas Šalkauskas

Kvietimus į finalines varžytuves gavo „Pažengusieji“ Kamilė Savickaitė ir Rokas Šimkus, Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas, „Patyrusieji“ Aušrinė Kubiliūtė ir Gytis Grabauskas, Vida Trinkaitė ir Gvidas Šalkauskas.

Visos varžytuvėse dalyvavusios poros buvo pastebėtos, apdovanotos padėkos raštais bei rėmėjų prizais. Padėkota ir šokių mokytojams, parengusiems mokinius varžytuvėms. Nuoširdžiai dėkojame šokių mokytojai Džiuljetai Ragauskienei.

Dėkojame visiems rėmėjams, kurie prisidėjo, kad varžytuvės būtų sklandžios, jaukios ir įsimintinos.

Varžytuves organizavo Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazija.

                                           Almonė Sakalauskienė. direktoriaus pavaduotoja ugdymui