Šokėjų sėkmė varžytuvių „Patrepsynė-2016“ finale

Daugiau nei šimtas šokėjų porų iš visos Lietuvos, susirinkę į Kurtuvėnų dvaro ratinę, varžėsi šalies mokinių folklorinių šokių varžytuvių finale. Jos kovojo dėl šauniausiųjų vardo trijose šokėjų kategorijose. Finalo varžytuvėse dalyvavo ir septynios mūsų gimnazijos šokėjų poros.

Kaip ir praėjusių metų finale, taip ir šiame dvi gimnazijos šokėjų poros tapo varžytuvių nugalėtojomis. Pažengusiųjų šokėjų kategorijoje šauniausia pora tapo Kamilė Savickaitė ir Rokas Šimkus, o patyrusiųjų šokėjų kategorijoje šauniausia šokėjų pora pripažinta Dovilė Zamaraitė ir Orintas Stradomskis. Ši pora nugalėtojais tapo jau antrą kartą (pirmąjį kartą žemesnėje kategorijoje). Dovilė ir Orintas į finalą pateko gavę „Patrepsynės“ koordinatorės Dianos Martinaitienės vardinį kvietimą.

Kitas šokėjų poras taip pat lydėjo sėkmė. Jos tapo atskirų šokių nugalėtojomis. Pradedančiųjų šokėjų kategorijoje Eva Šimkutė ir Valteris Veršinskas geriausiai pašoko šokį „Dribsiukas“, Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka – šokį „Kadagys“. Pažengusiųjų kategorijoje Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas geriausiai sušoko šokį „Pabėgėlis“. Patyrusiųjų kategorijoje šokėjų pora Aušrinė Kubiliūtė ir Gytis Grabauskas buvo geriausiai įvertinti už šokį „Olimpa“.

Poros nugalėtojos į gimnaziją parvežė du prizus – liaudiškus muzikinius instrumentus – daudytes, kurias pagamino tautodailininkas Albertas Martinaitis.

Šokėjų laimėjimais labai džiaugėsi jų vadovė Džiuljeta Ragauskienė. Už kantrų ir nuoširdų darbą atlyginta su kaupu.

Linkime mūsų gimnazijos šokėjams, jų vadovei Džiuljetai Ragauskienei ir ateityje siekti tik pačių aukščiausių rezultatų.

                                                                                                                          Almonė Sakalauskienė,

                                                                                                                          direktoriaus pavaduotoja ugdymui