Konferencijoje mokiniai pasakojo apie savo krašto praeitį

Skatinti vaikus didžiuotis savo krašto praeitimi, jos istorija, domėtis garsiomis istorinėmis ir dabarties asmenybėmis bei jų nuveiktais darbais – toks tikslas buvo iškeltas organizuojant rajono istorinę-pažintinę pradinių klasių mokinių konferenciją „Mano krašto praeitis byloja…“ Konferencija vyko mūsų gimnazijoje. Ją surengti padėjo Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos paveldosaugos skyriaus vedėjas Vytautas Simelis, Šiaulėnų seniūnija.

Dvidešimt septyni 3-4 klasių mokiniai ir 12 jiems padėjusių pasiruošti mokytojų atvyko iš Baisogalos mokyklos-darželio, Radviliškio Vinco Kudirkos pagrindinės mokyklos, Radviliškio Vaižganto progimnazijos, Šeduvos ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijų.

Konferencijos atidarymas vyko Šiaulėnų krašto muziejuje. Apie Radviliškio rajono kultūros paveldą dalyviams papasakojo Paveldosaugos skyriaus vedėjas V. Simelis. Muziejaus patalpose originaliai buvo pristatytas Šiaulėnų krašto šviesuolis ir visuomenininkas Vladas Tiškus. Apie jį papasakojo mūsų gimnazijos 3 klasės mokinės Vaigintė Sinušaitė ir Kamilė Vičiutė.

Konferencija tęsėsi gimnazijoje. Darbas vyko dviejose grupėse. Pranešėjai su pasididžiavimu kalbėjo apie savo gimtąsias vietas, krašto garsius žmones ir šviesuolius, istorinius ir architektūrinius paminklus, piliakalnius ir istorinius įvykius, palietusius mūsų kraštą, kvietė keliauti ir susipažinti su rajono įžymiomis vietovėmis. Iš viso mokiniai perskaitė 15 pranešimų. Aptardami konferencijos darbą jaunieji istorikai pasidžiaugė jiems labiausiai patikusiais pranešimais, aptarė, ką jie naujo išgirdo ir sužinojo.

Po konferencijos mokiniai aplankė netoliese esantį Kudinų piliakalnį (Šiaulės kalną) ir apžvalgos bokštą. Po sunkaus ir įtempto darbo pasidžiaugti rudenėjančia gamta buvo labai gera ir smagu!

                                            Džiuljeta Ragauskienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė

                                            Almonė Sakalauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui