Rankų darbo krepšeliai pirkiniams

Mūsų gimnazija atsiliepė į Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos kvietimą dalyvauti Europos atliekų mažinimo savaitės renginiuose, kurie vyko lapkričio 19-27 dienomis.

Aplinkosauginių renginių savaitėje gimnazistai dalyvavo ir pernai. Tada mokiniai daugiausia dėmesio skyrė pakartotiniam daiktų panaudojimui. Iš atliekų gamino kalėdinius žaislus, dalyvavo panaudotų daiktų keitimosi mugėje. Aktyvus mokinių domėjimasis renginiu ir dalyvavimas jame parodė, kad aplinkosauginės problemos jiems rūpi. Todėl renginys tapo tęstinis.

Šių metų renginio tikslas – skirti kuo daugiau dėmesio pakuočių atliekų prevencijai, skatinti visuomenę vengti pakuočių atliekų susidarymo, pailginti daiktų naudojimo laiką.

Atliekų mažinimo savaitės renginyje dalyvavo 3-8 klasių ir I-IV gimnazinių klasių mokiniai. Skatindami nenaudoti (arba kuo mažiau naudoti) prekybos centruose siūlomų plastikinių maišelių pirkiniams mokiniai patys iš pasirinkto audinio siuvo įvairių dydžių krepšelius, kurie tiks ilgalaikiam naudojimui. Siūti krepšelius mokiniams padėjo mamos, močiutės, mokytojos. Mokiniai išbandė įvairias technologijas, dizainą, todėl krepšeliai ne tik naudingi, tausojantys aplinką, bet ir stilingi, originalūs. Mokiniai buvo skatinami kūrybiškai ir naudingai veikti, bendradarbiauti, siekti išmokti ir perduoti patirtį kitiems. Pasiūti krepšeliai dalyvavo parodoje. Išrinkti stilingiausių, talpiausių krepšelių autoriai, apdovanota aktyviausiai renginyje dalyvavusi klasė.

Stilingiausius krepšelius pasiuvo:

I vieta – Karolina Narauskaitė, I gimnazinės klasės mokinė.

II vieta – Karolina Stakutytė, IV gimnazinės klasės mokinė.

III vieta – Evelina Barakauskaitė, 6 klasės mokinė, ir Vida Trinkaitė, I gimnazinės klasės mokinė.

Talpiausių krepšelių autoriai:

I vieta – Marijus Černomorecas, 4 klasės mokinys.

II vieta – Lukas Dabravolskis, 5 klasės mokinys.

III vieta – Žygimantas Jagočanskas, 4 klasės mokinys.

Originaliausio krepšelio autorė Liveta Stradomskytė, IV gimnazinės klasės mokinė.

Aktyviausias projekto dalyvis Gytis Grabauskas, 7 klasės mokinys.

Aktyviausiai renginyje dalyvavusios klasės:

I vieta – 5 klasė.

II vieta – 6 klasė.

III vieta – 4 ir 7 klasės.

                                                         Virgilija Gustienė, geografijos mokytoja,

                                                         Almonė Sakalauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui