„Dainų ir šokių pynė – Tau, Lietuva, Tėvyne!“

Kovo 9 d. gimnazija prasmingai paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną – Kovo 11-ąją.

Gimnazija dalyvauja projekte „Visa mokykla šoka“ (projekto vykdytoja mokytoja Džiuljeta Ragauskienė). Vienas iš projekto renginių – „Dainų ir šokių pynė – Tau, Lietuva, Tėvyne!“ vyko kartu paminint ir Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Susirinkę į renginį mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose savo klasių grupėse. Vyko istorijos ir muzikos integruota pamoka „Aš – Lietuvos patriotas“, lietuvių liaudies šokių pamoka „Šok šok, nesustok!“, mokiniai mokėsi liaudies amatų „Suvyk, surišk draugystės apyrankę sau ir draugui!“, vaišinosi užkandžiais ir pyragais pyraginėje, kuriai vadovavo virėja Jolita ir mamos iš Acokavų bendruomenės. Šventėje dalyvavo tautodailininkai, pedagogai su savo kūrybiniais darbais: Aurelija Norvaišienė, Eugenijus Arbušauskas, Birrutė Arbušauskienė, Vida Sakalauskienė, Laisvida Vedeckienė.

 

Susirinkusi apibendrinti veiklą, gimnazijos bendruomenė (mokiniai, mokytojai, tėveliai, svečiai) pasidžiaugė pasiektais dienos rezultatais, nusifotografavo akcijai „Gyvasis tautos žiedas“, Tautiška giesme pasveikino Lietuvą ir smagiais šokiais baigė renginį.

Kaip visada, mūsų šokėjams šokti padėjo gyva muzika, kurią dovanojo Radviliškio kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Radvija“, vadovė Jūratė Stakvilevičienė, Šiaulių Saulėtekio gimnazijos mokiniai ir folklorinis ansamblis „Vieversėlis“, vadovas Arūnas Stankus. Šventėje dalyvavo Radviliškio r. Alksnupių pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytoja Virgina Krugelienė.

Vaizdo įrašą galite pažiūrėti čia.