Emocija + iššūkis

Balandžio 4 dieną mūsų gimnazijoje prie bendro stalo susirinko gimnazijos tarybos atstovai, direktorius, direktoriaus pavaduotoja, socialinė pedagogė, klasių seniūnai bei pavaduotojai pokalbiui apie mokyklos aplinką, joje slypinčius gerus ir ne visai gerus dalykus.

Pokalbis pradėtas nuo kiekvienos klasės pasisakymų apie tai, kas mokykloje juos džiugina ir ką gero jie gali pasakyti apie savo klases. Jauniausieji ir vyriausieji mokiniai pabrėžė šių klasių mokinių gebėjimą bendrauti tarpusavyje. Kiekvienas mokinys šiose klasėse gali kalbėti atvirai, nebijodamas būti išjuoktas ar likti nesuprastas. 8 klasės mokiniai apie savo klasę yra kitokios nuomonės. Klasės mokiniai yra susiskirstę grupelėmis. Skirtingų grupelių mokiniai mažai bendrauja.

Mokytojai kalbėjo, kad jie visada yra už mokinius ir stengiasi jiems padėti kiek tik gali. Kad dauguma mokinių juos džiugina. Pasipiktinimą kelia mokinių nenoras dirbti, nuolatinis namų darbų neatlikinėjimas. Kai kuriems mokiniams trūksta mandagumo, turime nekultūringų mokinių. 

Kai kurie vyresniųjų klasių mokiniai skundėsi per dideliu darbo krūviu, kad per pamokas jaučia įtampą ir stresą, kai kurie mokiniai bijo klausti mokytojo, kai ko nors pamokoje nesupranta. Renginio metu mokytojai ir mokiniai ieškojo bendrų atsakymų į šiuos klausimus.

                                                 Rūta Utakytė, Seniūnų tarybos pirmininkė