Rajono mokinių folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė-2017“

Mūsų gimnazija tęsia tradiciją organizuodama folklorinių šokių varžytuves „Patrepsynė“. Į Šiaulėnų kultūros namų salę atvyko folklorinių šokių entuziastai iš keturių rajono mokyklų: Alksniupių pagrindinės, Radviliškio Vaižganto progimnazijos, Šeduvos ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijų. Dvidešimt tris šokėjų poras atlydėjo jų šokių mokytojai Virgina Krugelienė, Vida Gilienė, Astijus Poška ir Džiuljeta Ragauskienė.

2017 metai paskelbti Tautinio kostiumo ir Piliakalnių metais. Šiais metais pažymimos žymaus etnografo, kraštiečio, pedagogo, fotografo, kraštotyrininko Balio Buračo, gimusio 1897 m. Sidariuose, tuometiniame Šiaulėnų valsčiuje, 120-osios gimimo metinės. Todėl visus susirinkusiuosius pasveikino mažieji folkloro mylėtojai, apie B. Buračą papasakojo jo giminės atstovė Laima Šlekienė (Buračaitė).

Šokėjus vertino komisija, kuriai vadovavo „Patrepsynės“ iniciatorė, Šiaulių kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Diana Martinaitienė, narės Lina Lesickienė, Radviliškio Vinco Kudirkos pagrindinės mokyklos šokio mokytoja metodininkė, ir Rasa Atkočiūnienė, Radviliškio Lizdeikos gimnazijos vyresnioji teatro mokytoja.

Šokėjai varžėsi dviejose šokių kategorijose. „Pradedančiųjų“ grupėje dalyvavo dvidešimt porų, kurios sušoko penkis šokius. Geriausiai šokį „Kristianuška“ sušoko Odeta Stradomskytė ir Matas Kazlauskas, šokį „Ulanas“ geriausiai sušoko Augustė Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka bei Eva Šimkutė ir Valteris Veršinskas. Šioje grupėje dar varžėsi Aistė Daniusevičiūtė ir Dominykas Šukys bei Vaigintė Sinušaitė ir Dominykas Veršnickas. Sušokus finalinį šokį, buvo atrinktos keturios poros, kurios gegužės mėnesį vyks į baigiamąjį renginį, tarp jų Eva Šimkutė ir Valteris Veršinskas.

„Pažengusiųjų“ grupėje varžėsi trys poros iš mūsų gimnazijos. Geriausiai šokius „Melnikas“ ir „Lukšių polka“ sušoko Vida Trinkaitė ir Gvidas Šalkauskas. šokį „Lelenderis“ – Eilvinta Beržinskytė ir Gytis Grabauskas, šokius „Dribkus“ ir „Greičpolkis“ – Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas. Šios poros taip pat dalyvaus finalinėse varžytuvėse.

Visi varžytuvių dalyviai buvo apdovanoti organizatorių ir rėmėjų prizais.

Daug puikių emocijų šokėjams ir visiems susirinkusiems suteikė liaudiškos muzikos kapelos „Radvija“ muzika (vadovė Jūratė Stakvilevičienė, armonikierius Donatas Stakvilevičius).

Varžytuves organizavo Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius ir mūsų gimnazija.

                               Almonė Sakalauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui