Šventė „Pabūkime kartu“

Gegužės 16 d. gimnazijos Šaukoto skyriuje vyko skyriaus bendruomenės šventė „Pabūkime kartu“. Jos metu gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilma Šalkuvienė pasidžiaugė mokinių aktyviu dalyvavimu bei puikiais pasiekimais įvairiuose rajoniniuose ir respublikiniuose konkursuose. Aktyviausiems mokiniams buvo įteikti padėkos raštai. Už aktyvų dalyvavimą gimnazijos bendruomenės veikloje padėkos raštai įteikti tėvams Ritai Mikalauskienei, Astai Šulčiūtei, Vilmai Valauskienei, Židrūnui Japertui. O dviejų vaikučių mamai Loretai Legeckaitei įteikta padėka už visapusį vaikų ugdymą ir dalyvavimą respublikiniuose projektuose. Padėkota ir mokytojai Dijanai Dovidaitytei už puikų gabių mokinių paruošimą ir aukštus pasiekimus įvairiuose projektuose ir konkursuose. Taip pat padėka įteikta logopedei, specialiajai pedagogei Astai Vaivadienei už puikų popamokinės veiklos organizavimą, mokinių saviraiškos ugdymą.

Koncertinę programą vedė tėtis Židrūnas Japertas su dukra Austėja. Jos metu visų klasių mokiniai atliko dainas, kurias dainavo kartu su savo tėveliais ir mamytėmis. Skambėjo dainos „Išėjo tėvelis į mišką“, „Mūsų dienos kaip šventė“ ir kitos. Keletą dainų atliko daugiavaikė Smoliarovų šeima, kurios visi vaikučiai mokosi Šaukoto skyriuje ar lanko ikimokyklinio ugdymo grupę. Koncerte skambėjo ir anglų kalba atliekama daina apie meilę mamai, o tėtis Židrūnas su dukra Austėja atliko jumoristinę savo kūrybos dainą.. Rajoninio skaitovų konkurso nominantė Austėja Japertaitė padeklamavo eilėraštį apie mamą, o 7-8 klasių mergaitės pašoko keletą ritminių šokių. 

Šventės pabaigoje visa skyriaus bendruomenė sustojo bendrai nuotraukai. Vėliau visi vaišinosi arbata, saldumynais bei vaisiais. Puiki buvo šventė.