Iniciatyva „Palikti namai“

Saulėtą ir šiltą vasaros pradžios dienąmūsų gimnazijos moksleiviai ir mokytojai susirinko sodelyje. Čia vyko pilietiškumo pamoka, skirta paminėti Gedulo ir vilties dienai. Visi susidomėję apžiūrėjo lietuviško kaimo sodybos maketą – jį mokiniai patys padarė per dailės ir technologijų pamokas (vadovė mokytoja Zita Jarašiūnienė).Taip gimnazija prisijungė prie jau tradicine tapusios Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti iniciatyvos. Šių metų tema – „Palikti namai“.

Pilietiškumo pamoka prasidėjo tremtinių daina, kurią padainavo II gimnazinės klasės mokinė Miglė, III gimnazinės klasės mokinys Dominykas ir mokytojas Laimonas.Apie savo ištremtų šeimų likimus papasakojo gimnazijos mokytojos Laima ir Zita. Pirmos gimnazinės klasės mokinės Vida ir Rūta skaitė ištraukas iš kūrinių apie tremtį. Pabaigoje visus vėl suvienijo daina.

Po pamokos mokiniai neskubėjo skirstytis – vieni su muzikos mokytoju dainavo, kiti fotografavosi šalia pačių sukurtos sodybos, treti – tiesiog džiaugėsi puikiu oru ir gražia gimnazijos aplinka.

                                                            Laima Maminskienė, istorijos mokytoja ekspertė

                                                            Almonė Sakalauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui