Vaikai ilsėjosi vasaros poilsio stovykloje „Saulutė“

Birželio 1-9 dienomis mūsų gimnazijoje ir gimnazijos Šaukoto skyriuje žemesniųjų klasių mokinių grupė įdomiai laiką leido vaikų vasaros poilsio stovykloje „Saulutė“. Stovyklos tikslas – ne tik pasirūpinti mokinių užimtumu, bet ir praplėsti jų pažintinę, kultūrinę bei kraštotyrinę patirtis.

Prie B. Buračo gimtosios sodybos.

Kiekviena diena išsiskyrė savo veikla, aktyvumu. Vaikai apsilankė Tytuvėnų regioniniame parke, buvo nuvykę į Sidarių kaimą, ten apžiūrėjo rusų sentikių cerkvę, kapinaites ir kraštotyrininko, etnografo, fotografo Balio Buračo, kuriam šiemet būtų sukakę 120 metų gimtąją sodybą. Stovyklautojai buvo šiltai priimti Acokavų bendruomenės namuose. Kitą dienąŠiaulėnų krašto muziejuje vaikus pasitiko ragana Onutė, kuri juos linksmino, kartu su jais žaidė žaidimus, šoko ratelius. Muziejuje stovyklautojai susitiko su tautodailininku, medžio drožėju Eugenijumi Arbušausku. Jis papasakojo apie Užgavėnių tradicijas, kaip gimsta kaukės. Sugrįžę į mokyklą stovyklautojai žiūrėjo filmą apie Užgavėnes, kuriame nusifilmavo „Aidijos“ kolektyvas su Eugenijaus Arbušausko drožtomis kaukėmis. Po to mokiniai piešė labiausiai jiems patikusias kaukes.

Susitikimas su tautodailininku E. Arbušausku.

Stovyklautojus aplankė ir muzikos mokytojas iš Šiaulių Alvidas Kantauskas. Svečias atsivežė daug muzikos instrumentų. Apie kiekvieną papasakojo, leido pasirinktu instrumentu pagroti. Improvizacijos buvo nepakartojamos. Muzikos terapijai skirtas laikas prabėgo labai greitai.

Susipažinimas su muzikos instrumentais.

Gimnazijos stovyklautojai buvo nuvažiavę į Šaukotą ir kartu su Šaukoto skyriaus stovyklautojais klausėsi įdomaus vietinės senjorės Bronės Motiečienės pasakojimo apie senovę, išbandė senuosius darbo įrankius, žaidė senovinius žaidimus. 

Svečiuose pas Šaukoto senjorę B. Motiečienę.

Paskutinę dieną stovyklautojai aplankė paminklą Baliui Buračui, Šemetų koplyčią. Abiejų stovyklų uždarymas vyko Šiaulėnų krašto muziejuje. Apžiūrėjus Šiaulėnų krašto muziejaus eksponatus, aptarus stovyklos veiklas, stovyklautojams buvo įteiktos padėkos ir rašikliai už aktyvų dalyvavimą stovyklos veiklose.

Prie B. Buračo paminklo.

Stovyklos uždarymas.

Vaikams poilsis stovykloje patiko. Visi pritarė minčiai, kad stovyklai skirtas laikas turėtų būti ilgesnis.

                                                                    Laima Šlekienė, socialinė pedagogė

                                                                    Almonė Sakalauskienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui