Susitikimas su mokiniais iš Skaros

Rugsėjo 21 dieną jau antrą kartą mūsų gimnazijoje lankėsi svečių delegacija iš Švedijos, Skaros miesto Katedros gimnazijos. Į susitikimą, skirtą Europos kalbų dienai paminėti, atvyko 5 bakalaureato klasės mokiniai ir 3 mokytojai, lydimi Radviliškio Lizdeikos gimnazijos anglų kalbos mokytojos Rasos Remeikienės. Renginio pradžioje mūsų gimnazistai supažindino svečius su mokykla, papasakojo apie savo kasdienybę, šventes mokykloje ir miestelyje, pristatė miestelio ir jo apylinkių lankytinas vietas. Vėliau švedams buvo pateikti nuotaikingi klausimai, į kuriuos atsakydami, jie turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias apie Lietuvą. Švedų mokiniai taip pat buvo parengę pristatymus apie savo gimtąjį miestą, mokyklą. Trumpai pristatė vykdomą projektą „Labdaros grupė“ bei su juo susijusias veiklas.

Antroje susitikimo dalyje mokiniai dirbo grupėse. Mokėsi švedų ir lietuvių šokių, dainų, frazių, posakių, o po to vyko nuotaikingas grupinio darbo pristatymas. Mokytojai taip pat turėjo galimybę aptarti abiejų šalių švietimo sistemos aktualijas, pasidalinti patirtimi ir aptarti galimybę, kaip būtų galima švedų patirtį pritaikyti praktiškai. Susitikimo laikas prabėgo labai greitai. Jis buvo naudingas ir švedų, ir lietuvių moksleiviams. Mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti anglų kalbos žinias, pasidalinti patirtimi, praplėsti akiratį ir užmegsti ryšius tolesniam bendradarbiavimui.

Susitikimo organizatorės, anglų kalbos mokytojos Stasė Mažučiūnienė ir Jurgita Mašnickienė, aptardamos su mokiniais renginio akimirkas, akcentavo užsienio kalbų mokymosi svarbą šiuolaikinio žmogaus gyvenime, nes tai yra langas į pasaulį.