Virginijus Skumanas – projekto nugalėtojas

Mūsų gimnazijos Šaukoto skyriaus 6 klasės mokinys Virginijus Skumanas tapo televizijos projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ šeštokų finalo nugalėtoju.

Mokinys jau penktoje klasėje bandė savo jėgas šiame intelektualiame projekte, buvo patekęs į finalą, laimėjo antrąją vietą. Iki pergalės pritrūko sėkmės. Šiemet atkaklus mokinys vėl nenuleido rankų. Virginijui pavyko įveikti pirmąjį turą, o finale jis varžėsi su šeštokais iš Vilniaus ir Panevėžio mokyklų. Finale Virginijus įveikė savo varžovą iš Vilniaus ir tapo šeštokų turo nugalėtoju.

Virginijus Skumanas su palaikymo komanda ir projekto vedėju Robertu Petrausku. Visos nuotraukos Vidos Pužaitienės.

Virginijus jau nuo trečios klasės dalyvauja įvairiuose konkursuose. Rajoniniame „Žyniuko“ konkurse laimėjo prizines vietas. Mokinys yra žingeidus, daug skaito, domisi gamtos, istorijos bei geografijos mokslais. Labiausiai mėgsta skaityti enciklopedijas, įvairias mokslo knygas, mėgsta spręsti kryžiažodžius, galvosūkius, mėgsta sportuoti, puikiai mokosi. Konkursams ruoštis Virginijui padeda mokytoja Dijana Dovidaitytė.

Gimnazijos bendruomenė džiaugiasi Virginijaus pergale ir ja didžiuojasi ir linki toliau siekti mokslo aukštumų ir garsinti mūsų rajoną bei mokyklą.

Virginijus Skumanas po apdovanojimo.

Virginijus Skumanas su šeima ir mokytoja Dijana Dovidaityte.

Nugalėtojo diplomas.