Gamtos ir tiksliųjų mokslų savaitė

Gamtos ir tiksliųjų mokslų savaitė buvo vienas iš renginių, skirtų artėjančiam mokyklos 60-mečiui.

Jau pirmadienį mokyklos stendai pasipuošė geometrinių figūrų meninėmis kompozicijomis ir žymių žmonių posakiais apie matematiką, fiziką, biologiją ir chemiją.

Pirmadienį matematinėje viktorinoje susirėmė penktokai ir šeštokai. Antradienį dvyliktokai į matematinę viktoriną pakvietė 7-10 klasių mokinius. Trečiadienį vyko chemijos „žaibo“ konkursas. 8-11 klasių mokinių komandos turėjo atsakyti į 20 klausimų, išspręsti cheminį kryžiažodį, atpažinti indus, prisiminti cheminių medžiagų pavojingumo ženklus.

Ketvirtadienį vyko fizikos varžytuvės. Komandos paruošė prisistatymus, atsakinėjo į teorinius klausimus, dalyvavo greičio estafetėje ir kt. Penktadienis buvo skirtas biologijai. Vyko viktorina  „Žmogus ir jo sveikata“. 5-6 klasių mokiniai savo kūrybiškumą demonstravopiešdami su gamtinėmis medžiagomis.

Į savaitės renginius įsijungė pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai. Jie dalyvavo piešinių ir darbelių parodoje-konkurse „Geometrija ir gamta“, rašė ir piešė laišką mokyklai.

Renginius rėmė asociacija „Šiaulėnų bendruomenė“. Rugsėjo 29 d. ši bendruomenė ir AB „Litpirma“ visus mokinius pakvietė pažiūrėti Panevėžio vežimo teatro spektaklį „Skeltuvas“.