Mokykla švenčia savo 60-metį

Spalio 15 dieną mokykla šventė savo 60-metį.

Tą dieną į mokyklą sugrįžo tie, kurių garbanas jau šerkšnas puošia ir tie, kurių jaunus skardžius balsus dar vakar girdėjome mokyklos koridoriuose. Šventė prasidėjo 11 valandą Šventomis mišiomis Šiaulėnų bažnyčioje. Mišias laikė klebonas Donatas Grabažis.

Po Šv. mišių mokyklos kieme buvo atidengtas stogastulpis, skirtas mokyklos jubiliejui. Stogastulpio autorius tautodailininkas Eugenijus Arbušauskas.

Stogastulpio atidengimo metu kalba LR Seimo narys Kazimieras Kuzminskas.

Į gyvenimą mokykla išleido daug žymių žmonių. Vienas iš jų – Miuncheno olimpiados septintosios vietos laimėtojas Romualdas Bitė. Šio žymaus sportininko vardu pavadintas bėgimas „Šiaulėnų kalneliai“ spalio 15 dieną taip pat buvo labai laukiamas. Džiaugiamės, kad šitas bėgimas bus tradicinis ir vyks kiekvienais metais.

Bėgimas „Šiaulėnų kalneliai“ startuoja. 

13 valandą Šiaulėnų kultūros namuose prasidėjo iškilmingoji šventės dalis. Po trumpos meninės programos pranešimą skaitė mokyklos direktorius Vytautas Jarašiūnas. Jis apžvelgė svarbiausius mokyklos istorijos faktus, pasidžiaugė dabartinės mokyklos laimėjimais ir pasiekimais, paskui pakvietė į sceną ir pristatė dabar mokykloje dirbančius pedagogus.

Po to mokyklos bendruomenę su švente sveikino Radviliškio rajono Meras Antanas Čepononis, rajono savivaldybės administracijos švietimo, kultūros ir sporto skyriaus Vedėja Genovaitė Juodeikienė ir šio skyriaus vyriausioji specialistė Marytė Gadliauskienė.

Už nuopelnus švietimui, aktyvią, sėkmingą ir rezultatyvią veiklą mokyklos direktoriui Meras įteikė aukščiausiąjį rajono apdovanojimą Radviliškio rajono savivaldybės Mero Padėkos ženklą. Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos Padėkos raštai įteikti mokyklos direktoriui Vytautui Jarašiūnui, direktoriaus pavaduotojai ugdymui Almonei Sakalauskienei, mokytojoms Lionei Hofmanienei, Džiuljetai Ragauskienei ir Laisvidai Vedeckienei. Radviliškio rajono Mero padėkos raštais apdovanoti mokytojai Sigitas Škikūnas, Povilas Mockus, Irena Mockuvienė, Audronė Pilypaitė, Ancė Skarbalienė, Virginijus Kečioris, Stasė Mažučiūnienė ir Ona Juvita Šaučiulienė.

Mokyklos bendruomenę sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Kazimieras Kuzminskas, Šiaulių dramos teatro aktorė Lina Bocytė, Marcelino Šikšnio giminaitė Romana Šikšnytė-Šakalienė, mokyklos auklėtiniai, buvę žymūs sportininkai Romualdas Bitė ir Alfonsas Gedminas, Švietimo ir sporto paslaugų centro vardu sporto skyriaus vedėjas Anicetas Savickas ir buhalterinės apskaitos ir planavimo skyriaus vedėja Laima Gudžiūnienė, Šiaulėnų ir Šaukoto seniūnijų seniūnai Pranas Vitas Tutkus ir Albinas Augustis, UAB „Litpirma“ direktorius, Jorgen Andersen, buvęs šios mokyklos direktorius ir dabartinis Šaukoto pagrindinės mokyklos direktorius Vytautas Markulis, Šiaulėniškių, Šiaulėnų, Acokavų ir Žeimių bendruomenių atstovai. Taip pat mokyklos bendruomenę ir atskirus mokytojus sveikino visų 60 laidų abiturientų atstovai. Į sveikinimus įsiterpdavo mokyklos saviveiklininkai.

Vakare sporto salėje vyko vakaronė „Pabūkime kartu“. Visą vakarą ir dalį nakties visi šoko, trypė, linksminosi. Dvyliktą valandą nakties mokyklos direktorius buvo kilnojamas 60 kartų.

Nuoširdžiai dėkojame visiems sveikintojams už puikias dovanas, už gražius ir nuoširdžius žodžius. Senoji mokykla ir vėl laukia Jūsų visų sugrįžtančių.

Kitas nuotraukas pasižiūrėkite čia.

Bus daugiau nuotraukų.