Folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2012“

Mūsų mokykla ketvirtus metus iš eilės organizavo rajono  mokinių folklorinių šokių varžytuves „Patrepsynė 2012“. Jos vyko Šiaulėnų kultūros namuose. Į šį konkursą  atvyko net 33 šokėjų poros iš Alksniupių ir Gražinos pagrindinių mokyklų (vadovės Virginija Krugelienė ir Valerija Jurgauskienė), Baisogalos mokyklos-darželio ir Baisogalos kultūros namų (vadovė Jūratė Kačiukevičienė), Radviliškio miesto kultūros centro (vadovai Indrė Ginkevičienė ir Rimvydas Pranculevičius), Vaižganto progimnazijos (vadovė Vida Gilienė)  ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės mokyklos (vadovė Džiuljeta Ragauskienė). Jaunųjų šokėjų pasirodymus vertino Diana Martinaitienė, respublikinės moksleivių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė 2012“ koordinatorė, Romutė Baškevičienė, Radviliškio Vaižganto gimnazijos šokio vyresnioji mokytoja, ir Vilma Merkytė, Radviliškio viešosios bibliotekos renginių organizatorė. Šokėjams grojo Radviliškio miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Radvija“ (vadovė Jūratė Stakvilevičienė).

 

 

I-oji šokių kategorija buvo gausiausia – varžėsi net 23 poros. Geriausios 8 poros susitiko finale: Justina Karenauskaitė ir Eligijus Senulis (Gražinos pagrindinė mokykla), Meda Krikštonavičiūtė ir Dinas Augė bei Justina Krikščiukaitė ir Gražvydas Murza (Radviliškio miesto kultūros centras), Augustė Bičkaitė ir Tomas Rimkevičius (Baisogalos mokykla-darželis), Gustė Bernadickaitė ir Danielius Malanskas (Baisogalos kultūros namai), ir trys poros iš Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės mokyklos – Gabrielė Mikalčiutė ir Gytis Grabauskas, Eilvinta Beržinskytė ir Gvidas Šalkauskas, Agnė Bajoraitė ir Ignas Kudulis. Komisijos nuomone, visos trys poros iš Šiaulėnų šoko geriausiai, joms buvo įteikti kelialapiai į respublikinį turą, kuris vyks Šiauliuose balandžio 21 dieną.

 

 

II-oje šokių kategorijoje varžėsi 8 poros. Į respublikinį turą vyks Greta Matuzaitė ir Deividas Stonis (Lizdeikos gimnazija), Kamilė Levickaitė ir Tadas Dovidaitis, Vigantė Kavaliauskaitė ir Ričardas Kiškis, Aušrinė Kubiliūtė ir Edmundas Šimonėlis (visos trys poros iš Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės mokyklos).

 

 

III-sios šokių kategorijos šokius šoko tik dvi šiaulėniškių poros Judita Janutytė ir Edmundas Kubilius bei Judita Janužaitė ir Elonas Kazlauskas. Šios poros taip pat vyks į respublikines folklorinių šokių varžytuves.

Šokėjai taip pat buvo apdovanoti specialiaisiais prizais, kuriuos įsteigė dalyvavusios varžytuvėse mokyklos ir renginio rėmėjai.

 

 

Daugiau nuotraukų čia.