Vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulutė“

          Birželio 4-15 dienomis mokykloje veikė vaikų vasaros poilsio stovykla „Saulutė“. Šioje stovykloje dalyvavo 1-4 klasių mokiniai. Stovykla dirbo dviem pamainomis. Kiekvienoje pamainoje ilsėjosi po 17 mokinių. (Birželio 4-8 dienomis – I pamaina, birželio 11-15 d. – II pamaina).

          Šios stovyklos metu vaikai susipažino su Tyrulių pagrindinės mokyklos mokiniais. Kartu su jais aplankė Sidariuose esančią cerkvę, sentikių kapines, Buračų sodybą. Acokavų bendruomenės namuose valgė bendrus pietus, žaidė, sportavo.

          Mokiniai susipažino su savo apylinkės, rajono bei Kelmės rajono Tytuvėnų krašto kultūriniu-etniniu paveldu. Buvo išvykę į Šiaulius, pabuvojo Gamtininkų stotyje, apžiūrėjo Katinų muziejų, lankėsi „Aušros“ muziejuje.

          Stovyklos metu vaikai susitiko su tautodailininku medžio drožėju Eugenijumi Arbušausku. Darė darbelius, piešė piešinius Šiaulėnų miestelio 520-ajam gimtadieniui. Taip pat nepamiršo sportuoti: rengė kvadrato varžybas, žaidė krepšinį, tinklinį. Su kreidelėmis piešė ant asfalto, o savo piešinius pavadino „Mano svajonė“.