Mokykla dalyvauja „Kūrybinių partnerysčių“ programoje

Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės mokyklos 4 klasės mokiniai, šioje klasėje dirbantys mokytojai, tėvai 2012-2013 m. m.  dalyvauja „Kūrybinių partnerysčių“ projekto „Tyrinėjančių mokyklų“ programoje.

"Kūrybinės partnerystės" – tai mokykloms skirta programa, kurios tikslas – skatinti mokyklų ir kūrėjų bendradarbiavimą siekiant ugdyti kūrybingą ir kritiškai mąstantį šiuolaikinį žmogų. Šis projektas vykdomas nacionaliniu mastu LR švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva, iš dalies remiamas Europos socialinio fondo. Projektą įgyvendina Ugdymo plėtotės centras.

Su kūrybos agente Laura Klaipėdoje

„Tyrinėjančių mokyklų“ programa dar tik prasidėjo. Spalio mėnesio pabaigoje mokykloje kuruojanti projektą 4 klasės mokytoja Birutė Mikalčienė ir direktoriaus pavaduotoja Almonė Sakalauskienė dalyvavo Klaipėdoje mokyklų įvedimo į „Kūrybinių partnerysčių“ programą dviejų dienų seminare. Jo metu buvo pristatyta programa, kalbėta apie kūrybiškumo svarbą ugdymo procesui. Buvo daug dirbama praktiškai, mokomasi integruoti kūrybiško mokymosi metodus į bendrąjį ugdymą. Antrąją seminaro dieną mokyklos atstovės susitiko su paskirta kūrybos agente dizainere iš Šiaulių Laura Gintilaite. Šio susitikimo metu gimė idėjos tolimesnei projekto veiklai.

 

Kūrybos agentė Laura pristato projektą 4 klasės mokiniams.

 

Šiuo metu mokykloje vyksta veiklos planavimo etapas. Kūrybos agentė Laura susitiko su mokyklos bendruomenės atstovais: mokiniais, mokytojais, tėvais, mokyklos vadovais.  Sausio mėnesį mokiniai sulauks kūrėjo-praktiko, kuris padės jiems kūrybiškai spręsti numatytą problemą.