Metų knygos rinkimai

Metų knygos rinkimuose dalyvavome jau šeštą kartą. Labai džiaugiamės, kad tokia akcija yra, kad mokiniai gali susipažinti su naujai išleistomis lietuvių autorių knygomis. Kelerius metus iš eilės laimėjome knygų penketukus. 2011 metais mokykloje lankėsi rašytoja Ona Jautakė.

Šiais metais dalyvavome akcijos rengėjų organizuotame Recenzijų konkurse. Vienuoliktos klasės mokinės Gertrūda Budreckaitė, Žiedūnė Grigaliauskaitė, Gintarė Kutraitė rašė recenzijas rinkimuose dalyvaujančioms knygoms: K. Gudonytės „Ida iš šešėlių sodo“, U. Kaunaitės „Sudie, rytojau“, D. Kajoko „Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys“. Mokinės buvo kviečiamos į 14-ąją tarptautinę Vilniaus knygų mugę.

Mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Laisvida Vedeckiene, pradinių klasių mokytoja Birute Baniene, bibliotekininke Nijole Valatkiene pristatė, aptarė, garsiai skaitė, diskutavo, iliustravo, balsavo už labiausiai patikusias knygas. Mūsų mokykloje labiausiai skaitoma paauglių knyga išrinkta Kristinos Gudonytės „Ida iš šešėlių sodo“. Mažiesiems skaitytojams labiausiai patiko Nomedos Marčėnaitės knyga „Lėlė“.