Sėkmė folklorinių šokių varžytuvėse „Patrepsynė 2013“

Kovo 21 dieną vyko rajoninės folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2013“. Jau penktą kartą folklorinių šokių mylėtojai susirinko į Šiaulėnų kultūros namus. Dvidešimt septynios šokėjų poros iš Alksnupių, Gražinos ir Vinco Kudirkos pagrindinių mokyklų, Vaižganto progimnazijos ir mūsų mokyklos varžėsi dviejose šokių kategorijose. Šokėjų pasirodymus vertino Diana Martinaitienė, komisijos pirmininkė, respublikinių moksleivių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė 2013“ koordinatorė, Vilma Merkytė, Radviliškio viešosios bibliotekos renginių organizatorė, Astijus Poška, Šeduvos gimnazijos šokio mokytojas.

„Pradedančiųjų“ kategorijoje varžėsi šešiolika porų. Įfinalą pateko dešimt porų, kurios buvo geriausiai įvertintos šokant atskirus šokius. Iš mūsų mokyklos šioje grupėje šoko trys poros ir visos pateko į finalą. Kamilė Savickaitė (1 klasės mokinė) ir Orintas Stradomskis (3 klasės mokinys) geriausiai sušoko šokį „Papiljonas – Šiaučius“, trečios klasės mokiniai Gabrielė Mikalčiutė ir Gytis Grabauskas geriausi buvo šokdami „Suktinį“, penktokams Gabijai Šimkutei ir Ignui Kuduliui geriausiai sekėsi šokti „Šuldi ruldi“. Šios grupės nugalėtojai – mūsų mokyklos mokiniai Gabrielė Mikalčiutė ir Gytis Grabauskas bei Gabija Šimkutė ir Ignas Kudulis.

„Pažengusiųjų“ kategorijoje varžėsi vienuolika porų. Iš penkių finale šokusių porų – visos trys šioje grupėje šokusios mūsų mokyklos poros: šeštokė Kamilė Levickaitė ir 7a klasės mokinys Tadas Dovidaitis geriausiai sušoko šokį „Šiaučiukas – Kriaučiukas“, penktokė Eilvinta Beržinskytė ir šeštokas Gvidas Šalkauskas – šauniausi buvo šokdami šokį „Čitijanka“, šeštokė Judita Janužaitė ir devintokas Reivaldas Baciuška – puikiai sušoko „Oželį“. Geriausi finale buvo Judita Janužaitė ir Reivaldas Baciuška bei Eilvinta Beržinskytė ir Gvidas Šalkauskas.

Šokėjus varžytuvėms rengė mokytoja Džiuljeta Ragauskienė.  Sveikiname visus šokėjus, dėkojame mokytojai. Nugalėtojai balandžio mėnesį vyks į Šiauliuose vyksiantį respublikinį turą.

„Patrepsynė“ minėjo pirmąjį jubiliejų, todėl gausus ir dosnus buvo šio renginio rėmėjų būrys, nei viena šokėjų pora namo negrįžo be prizo. Nuoširdžiausia padėka rėmėjams!

Ištikima „Patrepsynei“ ir Radviliškio miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Radvija“ ir jos vadovė Jūratė Stakvilevičienė. Nėra nieko puikiau šokti grojant liaudiškai gyvai muzikai.

Nuotraukose varžytuvių akimirkos.

Daugiau nuotraukų čia.