Akcija „Kur keliauja atliekos? Sužinok ir papasakok“

Gegužės 14 d. mokykloje vyko akcija „Kur keliauja atliekos? Sužinok ir papasakok!“ Joje dalyvavo 1-10 klasių mokiniai.

Akcijos organizatoriai (VšĮ „Darnaus vystymo iniciatyvos“ ir VšĮ „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras“) surengė pristatymą apie atliekų rūšiavimo problemas ir gamtos išteklių panaudojimą pasaulyje, Lietuvoje ir Šiaulių regione.

Pristatymo metu aplinkosaugos ekspertai pasidalino žiniomis apie atliekų tvarkymą bei tausojantį gamtinių išteklių naudojimą, o dalyvavę mokiniai atliko praktines užduotis ir varžėsi tarpusavyje, vyko filmo apie atliekų tvarkymą peržiūra, žaidimai ir „Protų mūšis“ (pagal skirtingas amžiaus grupes).

Po teorinių mokymų ir praktinių užsiėmimų mokiniai įgijo žinių, kurios pravers ne tik pamokose, įsisavinant gamtos, biologijos, geografijos ir chemijos kursus, dalyvaujant įvairiose olimpiadose, konkursuose, bet bus pritaikomos ir kasdieniniame gyvenime.

Visi akcijoje dalyvaujantys moksleiviai gavo sertifikatą, liudijantį apie įgytas žinias. Aktyviausi dalyviai buvo apdovanoti ir atminimo dovanėlėmis.

Mokykla taip pat įgijo teisę dalyvauti moksleivių aplinkosauginio projekto konkurse „Kur keliauja atliekos? Sužinok ir papasakok?“, kurio tema yra „Šių dienų aplinkosaugos problemos ir jų sprendimo būdai“. Geriausiai pasirodžiusių konkurse laukia pagrindinis prizas – jaunimo mėgstamos grupės koncertas nugalėtojų mokykloje.

Nelikite abejingi savo aplinkai ir daugiau sužinokite apie atlirkų tvarkymą, aplinkos apsaugą bei papasakokite apie tai draugams ir šeimos nariams!

Akcija organizuojama vykdant projektą „Kur keliauja atliekos? Sužinok ir papasakok!“ (Nr. VP3-1.4-AM-09-K-02-044). Projektą įgyvendina VšĮ „DVI Darnaus vystymo iniciatyvos“ su partnere VšĮ „Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras“. Projektą finansuoja ES Regioninės plėtros fondas.