Mokiniai mokėsi ir pramogavo stovyklaudami

Dvi savaites birželio mėnesį į mokyklą skubėjo būrelis 1-4 klasių mokinių. Čia jų laukė vasaros dienos stovykla „Saulutė“.

Stovyklautojai veltui laiko neleido. Jie lankėsi Pakiršinio etninės kultūros amatų centre. Ten mokėsi lipdyti iš molio, kūrė žvakutes iš vaško, savo rankomis gamino darbelius iš odos. Jiems buvo surengtas susitikimas su jaunimo klubo „MIX“ nariais Radviliškio kultūros centre. Vaikai išmoko linksmų žaidimų, mokėsi būti artistais. Didelį įspūdį stovyklautojams paliko Šeduvos žirgyno žirgai. Lankydamiesi Daugyvenės kultūros istorijos muziejuje-draustinyje artimiau susipažino su Burbiškio dvaro ir Kleboniškio gatvinio kaimo ekspozicijomis.

Mokiniai aplankė ir Šiaulėnų krašto muziejų, apžiūrėjo J. Buračo paveikslus, piešė muziejaus eksponatus. Buvo surengtas susitikimas su Šaukoto pagrindinės mokyklos stovyklautojais. Jo metu mokiniai mokėsi lietuvių liaudies dainų, šokių ir ratelių, taip pat mokėsi pinti juostas. Stovyklos metu buvo surengtos dvi piešinių ir darbelių parodos, skirtos Šiaulėnų miestelio šventei.