Europos kalbų diena

Rugsėjo 26-ąją mūsų mokykloje buvo minima Europos kalbų diena. Mokiniams, susirinkusiems į salę, 10 klasės mokinė Gabrielė Arlauskaitė pristatė apklausos apie kalbų mokymosi svarbą, vykdytos mūsų mokykloje, rezultatus. Ieva Jarašiūnaitė ir Brigita Raugalaitė (11 kl.) visus sudomino savo pasakojimu apie tarptautinį projektą „Healthy citizens: Mind and Body“, kuriame gegužės 5-12 dienomis dalyvavo 5 mūsų mokyklos mokiniai. Mergaitės ne tik pasidalino savo įspūdžiais, bet visus pamokė portugalų ir suomių kalbų žodžių.

 Šventėje buvo pagerbti visi mokiniai, kurie aktyviai dalyvauja užsienio kalbų vertimų ir iliustracijų projekte „Tavo žvilgsnis“. Muzikos mokytojo padedami mokiniai turėjo galimybę atlikti dainas įvairiomis kalbomis. Mokykloje taip pat buvo surengta suvenyrų, parvežtų iš įvairių Europos šalių, paroda.

Europos kalbų dienai skirtame rajoniniame vertėjų konkurse 11 klasės mokinė Ieva Jarašiūnaitė laimėjo antrąją vietą (vertė iš anglų kalbos). Sveikiname!

Apibendrindami šios dienos renginius ir mokytojai, ir mokiniai dar kartą įsitikino, kad užsienio kalbų mokėjimas atveria duris į pasaulį.