Sporto šventė „Aukime sveiki ir saugūs“

Rugsėjo 28 d. mokykloje vyko sporto šventė „Aukime sveiki ir saugūs“. Joje dalyvavo pradinių klasių mokiniai, priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo grupių auklėtiniai. Jie, nešini mokyklos sporto vėliava, skambant maršui, sužygiavo į sporto aikštyną. Šventę vedė ikimokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Erika Kečiorienė. Ji pasveikino dalyvius, palinkėjo visiems pasportuoti, išsiaiškinti, kurie iš jų vikriausi, greičiausi, ištvermingiausi. Šventės dalyviai išklausė mokyklos sportinį himną. Kūno kultūros mokytojas pristatė šauniausius mokyklos sportininkus. Jie buvo paskirti rungčių teisėjais.

Visos komandos paruošė prisistatymą, pristatė plakatą, šūkį ir smagias muzikines-žaidybines pramankštas prieš pagrindines rungtis.Pradinių klasių mokiniai rungėsi kamuoliuko metimo į tolį, šuolio į tolį iš vietos, 30 m. bėgimo ir 300 metrų bėgimo rungtyse. Ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupių ugdytiniai ragavo vaisius, riešutus, daržoves, aiškinosi, kodėl jas valgyti sveika, sužinojo, kur „gyvena“ vitaminai. Dalyvavo linksmosiose estafetėse, žaidė judrius žaidimus, buvo aktyvūs sirgaliai.

Šventės dalyviams apdovanojimus teikė vyresnieji mokiniai – šauniausi mokyklos sportininkai. Sportinių rungčių nugalėtojams buvo įteikti padėkos raštai. Visi ikimokyklinės ir priešmokyklinės grupių ugdytiniai buvo apdovanoti auklėtojos padarytais medaliais, o sportiškiausiems grupės vaikams buvo įteikti padėkos raštai. Šventėje dalyvavusioms klasėms ir grupėms įteiktos atminimo taurės, mokyklos direktoriaus padėkos raštai ir saldūs prizai.

Šventės dalyviai patyrė daug teigiamų emocijų, išbandė jėgas, sužinojo, jog sveikesni galime būti visi. Tereikia sveikai maitintis, reguliariai mankštintis, saugoti save ir nepasiduoti žalingiems įpročiams.