Šviesos ir knygos šventė

Tradicinė šiaurietiška šviesos ir knygos šventė Lietuvoje rengiama šešioliktą kartą. Mūsų mokykla į šį projektą įsijungė nuo 2009 metų. Ši savaitė primena mums senąją pasakojimų tradiciją, suteikia progos mokiniams susipažinti su Šiaurės šalių literatūros lobiais ir drauge persikelti į magišką knygų pasaulį. Šių metų savaitės tema – „Žiema Šiaurėje“.

Lapkričio 11 d. auštant į mokyklos biblioteką rinkosi 5 klasės mokiniai. Juos pasitiko „nematomas“ žmogeliukas Plupas. Geografijos mokytoja Lionė Hofmanienė mokiniams pasakojo apie Šiaurės šalis. Lietuvių kalbos mokytoja Laisvida Vedeckienė kartu su penktokais žvakių šviesoje garsiai skaitė švedų rašytojos I. Borg knygos „Žiema su Plupu“ ištrauką. Mokiniai iliustravo knygos veikėjus, vaišinosi karšta arbata ir sausainiais. Vienuoliktos, dvyliktos klasės mokiniai garsiai skaitė norvegų rašytojo T. Vesaas knygos „Ledo pilis“ ištrauką, diskutavo apie jauno žmogaus dvasinius išgyvenimus kenčiant vienatvę ir ieškant draugystės.

Kitos dienos rytą į biblioteką sugužėjo trečios klasės mokiniai kartu su mokytoja Birute Baniene. Vaikai garsiai skaitė danų rašytojo H. K. Anderseno pasaką „Mergaitė su degtukais“. Trečiokai svarstė, kad jie būtų nuo šalčio, bado išgelbėję vargšę mergaitę..

Bibliotekoje paruoštos parodos: „Šiaurės kampelis“ – Šiaurės rašytojų kūrinių ir mokinių piešinių paroda.