Pilietiškumo pamoka

Kovo 19 d. mūsų mokykloje vyko neįprasta pilietiškumo pamoka. Į ilgai lauktą susitikimą atvyko „Misija Sibiras'13 dalyvis Karolis Kavoliūnas. Vyresniųjų klasių mokiniai, mokytojai su įdomumu klausėsi nuoširdaus pasakojimo ir kelionės įspūdžių pristatymo.

Karolis papasakojo, kaip jis pateko į šią misiją, kokius išbandymus teko praeiti, ką jam teko permąstyti ir pakeisti savo gyvenime. Tik antru bandymu jam pavyko išvykti į misiją. Tai buvo nepakartojamas jausmas ir labai jaudinantis momentas.

Misijos dalyviai vyko į Tiumenės sritį, esančią Vakarų Sibire. Su pagarba ir meile Karolis pasakojo apie sutiktus lietuvius, apie atliktus kilnius darbus tvarkant lietuvių tremtinių kapus, kapinaites, apie vietinės valdžios suteiktą geranorišką pagalbą misijos dalyviams, apie gamtos išdaigas ir kitus linksmus nutikimus. Daug šiltų žodžių Karolis pasakė apie misijos vadovą Gintautą Alekną.

Jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projektą „Misija Sibiras“ rengia labdaros ir paramos fondas „Jauniems“. Dalyvaudami šioje kilnioje misijoje jaunuoliai mums visiems įrodo, kad būti pilietišku – ne nuobodu, bet linksma ir prasminga. Todėl susitikimo pabaigoje Karoliui paklausus, ar kas iš salėje esančių norėtų dalyvauti šiame projekte, pakilo nemažai rankų. Net ir pasibaigus renginiui, dalis mokinių ir mokytojų dar turėjo klausimų „Misija Sibiras'13“ dalyviui Karoliui Kavoliūnui.