„Patrepsynė 2014“

Šiaulėnų kultūros namuose jau šeštą kartą vyko rajono folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2014“. Folklorinis šokis – puiki saviraiškos ir bendravimo priemonė, laisvalaikio praleidimo būdas.

Susirinko šokėjai iš Alksniupių (mokytoja Virgina Krugelienė), Gražinos (mokytoja Valerija Jurgauskienė) pagrindinių ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinės (mokytoja Džiuljeta Ragauskienė) mokyklos. Šokėjų poros varžėsi trijose šokių kategorijose. Varžytuvių dalyvių pasirodymus vertino komisija, vadovaujama Šiaulių kultūros centro Etninės kultūros skyriaus vedėjos Dianos Martinaitienės, Lietuvos mokinių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė“ sumanytojos ir koordinatorės, bei narių Vilmos Merkytės, Radviliškio viešosios bibliotekos renginių organizatorės, ir Astijaus Poškos, Šeduvos gimnazijos šokio mokytojo.

„Pradedančiųjų“ kategorijoje varžėsi trylika porų. Šešios poros buvo iš mūsų mokyklos. Nugalėtojais tapo šiaulėniškiai Kamilė Savickaitė ir Rokas Šimkus, Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas, Rugilė Maciejauskaitė ir Gytis Grabauskas.

„Pažengusiųjų“ kategorijoje šoko penkios poros, iš jų trys poros buvo mūsų mokyklos šokėjai. Geriausiomis išrinktos poros Eilvinta Beržinskytė ir Benas Blovieščius, Vida Trinkaitė ir Gvidas Šalkauskas. Gerai sekėsi ir trečiajai mūsų mokyklos porai Gabijai Šimkutei ir Ignui Kuduliui.

„Patyrusiųjų“ grupėje šoko tik dvi poros. Abi iš mūsų mokyklos, Tai Aušrinė Kubiliūtė ir Edmundas Šimonėlis bei Judita Janužaitė ir Reivaldas Baciuška. Jos ir tapo nugalėtojomis.

Nugalėtojai varžysis finalinėse varžytuvėse Šiauliuose gegužės 10 d. Į finalinį turą pagal vardinius Dianos Martinaitienės kvietimus pakviestos dar dvi mūsų mokyklos šokėjų poros iš „Pradedančiųjų“: Dovilė Zamaraitė ir Orintas Stradomskis bei Justė Levickaitė ir Vytenis Ribačenka.

Pirmą kartą varžytuvėse svečių teisėmis dalyvavo šokėjų poros iš Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos (mokytojas Arūnas Stankus, folklorinio ansamblio „Vieversėlis“ vadovas).

Šokėjams grojo nuolatiniai „Patrepsynės“ muzikantai – Radviliškio miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Radvija“ (vadovė Jūratė Stakvilevičienė).

Visiems varžytuvių dalyviams, vadovams ir svečiams įteiktos padėkos, atminimo dovanėlės.

Rajonines „Patrepsynė 2014“ varžytuves organizavo Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius ir mūsų mokykla.

Dokojame varžytuvių rėmėjams, kurie savo lėšomis ir darbu prisidėjo, kad ši puiki šventė būtų įsimintina.

Sėkmės mūsų mokyklos šokėjams ir jų mokytojai Džiuljetai Ragauskienei finalinėse varžytuvėse.

Daugiau nuotraukų čia.