Turistinė diena

Birželio 4-5 dienomis 5-11 klasių mokiniai dalyvavo turistinėje dienoje. Turistinės dienos renginiai vyksta jau antri metai. Komandos parodė ne tik fizinį pasirengimą, kūrybiškumą ar ištvermę, bet ir atsakomybės, pareigos jausmus atstovaudami savo klasę.

Pirmąją dieną komandos įsikūrė savo stovyklavietes mokyklos stadijone ir prisistatė: kas šūkiu, kas linksma ir nuotaikinga dainele. Pagrindinė šios dienos rungtis – orientacinės varžybos. Geriausią rezultatą pasiekė 11 klasės komanda. Papietavę jaunieji turistai iškeliavo numatytu maršrutu. Vieni domėjosi Šiaulėnuose esančiais objektais, kiti patraukė toliau, treti žvejojo. Pavakare sugrįžę turistai ilsėjosi, virė žuvienę, kepė šašlykus, rengė turistinės vakarienės stalą. Pasistiprinę ir pailsėję dalyvavo įvairiose atrakcijose: traukė virvę, bandė rankos stiprumą, „slidinėjo“, mokėsi statyti palapinę ir kt. Visiems buvo įdomu pažiūrėti, kokius vaizdus užfiksavo ir kaip kiekviena grupė pristatė savo dienos įspūdžius. Vakare visų laukė skani turistinė košė ir karšta sriuba.

Antrąją dieną turistai pradėjo nuotaikinga visuotine mankšta, kurią pravedė vienuoliktokai. Nors po mažai miegotos nakties jėgų trūko, tačiau visos komandos susirinko išbandyti savo vikrumą ir gebėjimus kliūčių ruože. Šioje rungtyje šauniausi buvo septintokai.

Dėkojame mokytojams Virginijui Kečioriui, Ričardui Ramonui, Laimonui Grebliauskui, Daliai Balčiūnienei, Zitai Jarašiūnienei, 9 klasės mokiniui Liutaurui Miakyševui už entuziazmą ir darbą organizuojant mokyklos turistinę dieną. Dėkojame klasių auklėtojams už ištvermę ir bemiegę naktį.

Visiems linkime geros vasaros ir puikių įspūdžių.