Įteikti brandos atestatai 62-osios laidos abiturientams

Liepos 15-osios pavakarę į mokyklos salę rinkosi 62-osios laidos abiturientai, jų tėveliai, broliai, seserys, draugai. Abiturientams buvo įteikti brandos atestatai.

Abiturientus pasveikino mokyklos direktorius Vytautas Jarašiūnas. Jis teigė, kad 62-oji mokyklos abiturientų laida labai nedidelė. Tik 16 abiturientų, bet juos tikrai turime už ką pagirti. Šiemet vėl turime šimtuką. Šimtu balų buvo įvertintos abituriento Audriaus Balinsko matematikos valstybinio brandos egzamino metu parodytos žinios. Ir tai yra šiemet vienintelis šimtukas už matematiką rajone, o mūsų mokyklos istorijoje tai tik trečiasis šimtukas iš viso ir antrasis šimtukas už matematiką. Audrių Balinską mokė ir valstybiniam brandos egzaminui ruošė matematikos mokytoja metodininkė Rita Matuzienė. 86 ar daugiau balų už brandos egzaminus dar gavo Austėja Mockutė už matematiką 92 balus, Audrius Balinskas už fiziką 91 balą, Žiedūnė Grigaliauskaitė už lietuvių kalbą ir literatūrą 86 balus. Džiugu, kad net patys silpniausi abiturientai brandos egzaminus išlaikė sėkmingai. To nebuvo jau daugelį metų. Rajone vidurinį išsilavinimą įgijo 93 procentai brandos egzaminus laikiusių abiturientų. Taigi mes net 7 procentais viršijome rajono vidurkį. Tai gražus rezultatas artėjant vidurinio ugdymo programos akreditacijai.

62 laidos abiturientai ir klasės auklėtoja Ancė Skarbalienė

Gerus brandos egzaminų rezultatus nulėmė tvirtos abiturientų žinios. O kad jos tikrai tvirtos rodė abiturientų rezultatai rajoninėse olimpiadose ir konkursuose. Štai Gertrūda Budreckaitė ne tik tapo rajoninio jaunųjų filologų konkurso laureate, bet ir dalyvavo šio konkurso respublikiniame ture. Buvo išlaikyta jau daugelį metų egzistuojanti tradicija, kad kiekvienais mokslo metais bent vienas mūsų mokyklos mokinys dalyvauja dalykinių olimpiadų ar konkursų respublikiniame ture. Audrius Balinskas rajoninėje fizikų olimpiadoje laimėjo 1 vietą. 1 vietą rajoninėje matematikos olimpiadoje laimėjo Žiedūnė Grigaliauskaitė. 2 vietą fizikos olimpiadoje laimėjo Austėja Mockutė. Savo sportiniais pasiekimais mokyklą garsino abiturientai Giedrius Dovidaitis, Austėja Mockutė, Lukas Praskorys, Giedrius Petraitis, Gintarė Kutraitė ir kiti. Kai kurie abiturientai buvo nepamainomi mokyklos renginių organizatoriai ir aktyvūs dalyviai.

Po to įteikti mokyklos Padėkos raštai Audriui Balinskui ir jį ruošusiai mokytojai Ritai Matuzienei. Už gerą mokymąsi, pasiekimus olimpiadose, konkursuose, varžybose, kitą nepamokinę veiklą Radviliškio rajono meras apdovanojo Padėkos raštais abiturientus Austėją Mockutę ir Gertrūdą Budreckaitę. Juos įteikė mokyklos direktorius. Po to abiturientams buvo įteikti brandos atestatai.

Audrius Balinskas, jo matematikos mokytoja Rita Matuzienė ir mokyklos direktorius Vytautas Jarašiūnas

Abiturientus pasveikino klasės auklėtoja Ancė Skarbalienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Almonė Sakalauskienė. Padėkos žodį tarė abiturientai. Tėvų vardu kalbėjo Irena Mockuvienė.

62 laidos abiturientai išėjo į gyvenimą. Palinkėkime, kad išsipildytų visos jų svajonės.

62-osios laidos abiturientai taria padėkos žodį mokytojams, klasės auklėtojai, tėvams.