Naujųjų mokslo metų pradžios šventė

Nerūpestinga ir permaininga savo orais vasara baigėsi ir mokyklinis skambutis vėl pakvietė visus sugrįžti į klases. Šventė prasidėjo Šiaulėnų bažnyčioje. Šventąsias mišias už mokytojus ir mokinius, už naujuosius mokslo metus laikė Šiaulėnų parapijos klebonas kunigas Jonas Bagdonas.

Abiturientai pirmokams padovanojo simbolinį pieštuką.

Šventė tęsėsi mokyklos sporto aikštelėje. Tradiciškai ją vedė mokyklos abiturientai. Mokyklos bendruomenę su naujųjų mokslo metų pradžia pasveikino direktorius Vytautas Jarašiūnas. Paskui prisistatė pirmokai ir direktorius įteikė jiems Pirmokų pasus, o abiturientai dovanėles. Už gerą abiturientų paruošimą brandos egzaminui matematikos mokytoja metodininkė Rita Matuzienė apdovanota Radviliškio rajono savivaldybės mero Padėkos raštu. Raštą mokytojai įteikė mokyklos direktorius. Jis taip pat perskaitė Mero sveikinimą pedagogams, mokiniams, tėveliams ir mokyklos darbuotojams.

Direktorius pirmokams įteikia Pirmoko pasus.

Daina „Bunda jau Baltija“ paminėtas Baltijos kelio 25-metis.

Mokinius ir pedagogus sveikino Šiaulėnų seniūnijos seniūnė Ieva Bliznikienė, Šiaulėniškių, Acokavų ir Žeimių bendruomenių atstovai.

Paskui klasių auklėtojai ir pradinių klasių mokytojai pakvietė mokinius į klases.

Tai buvo paskutinė Rugsėjo 1-oji Šiaulėnų Marcelino Šikšnio vidurinėje mokykloje. Po metų vidurinių mokyklų Lietuvoje nebebus. Tikėkimės, kad rugsėjo pabaigoje vyksianti vidurinio ugdymo programos akreditacija mūsų mokyklai bus sėkminga ir kitus mokslo metus mes pradėsime jau Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijoje.