Folklorinių šokių varžytuvės „Patrepsynė 2015“

Septintus metus skambant smagiai kapelos „Radvija“ (vadovė Jūratė Stakvilevičienė) atliekamai liaudiškai muzikai Šiaulėnų kultūros namuose varžėsi folklorinių šokių mylėtojai.

Net dvidešimt porų varžėsi „Pradedančiųjų“ ir „Pažengusiųjų“ grupėse. Šokėjai atvyko iš Alksnupių, Gražinos, Vinco Kudirkos pagrindinių mokyklų, Šeduvos ir Šiaulėnų Marcelino Šikšnio gimnazijų. Šokėjus varžytuvėms parengė mokytojai Virgina Krugelienė, Valerija Jurgauskienė, lina Lesickienė, Astijus Poška ir Džiuljeta Ragauskienė. Šokėjus vertino komisija, vadovaujama Dianos Martinaitienės, Šiaulių kultūros centro Etninės kultūros skyriaus vedėjos, bei narių Irminos Kėblienės, Šilalės kultūros centro folklorinio ansamblio „Gers smuoks“ vadovės, ir Jūratės Kačiukevičienės, Baisogalos gimnazijos šokio mokytojos metodininkės.

2015 metai paskelbti Etnografinių regionų metais. Organizatoriai pasirūpino, kad dalyviai ir žiūrovai turiningai praleistų laiką Šiaulėnuose. Į svečius buvo atvykę Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos etnokultūros būrelio nariai. Jie pristatė savo krašto tarmę, organizavo nuotaikingus žaidimus.

Nei viena šokėjų pora neliko nepastebėta, visos poros buvo apdovanotos padėkos raštais, rėmėjų prizais.

Sveikiname visas mūsų gimnazijos šokėjų poras, sėkmingai pasirodžiusias šiose varžytuvėse.

„Pradedančiųjų“ grupėje geriausiai šoko ir kvietimus į respublikinį turą laimėjo Kamilė Savickaitė ir Rokas Šimkus, Justė Levickaitė ir Tomas Dapnys, Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas. „Pažengusiųjų“ grupėje geriausiai šoko ir laimėjo kvietimus į respublikinės varžytuves Dovilė Zamaraitė ir Orintas Stradomskis, Vida Trinkaitė ir Gvidas Šalkauskas.

Prizininkais tapo šokėjų poros: Odeta Stradomskytė ir Vytenis Ribačenka, Gabija Šimkutė ir Gytis Grabauskas, Judita Janužaitė ir Tadas Dovidaitis.

Rajonines varžytuves „Patrepsynė 2015“ organizavo Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius ir mūsų gimnazija.

Nuoširdžiai dėkojame visiems šios puikios šventės rėmėjams.