Skaičių pasaulyje

Balandžio 22 d. mūsų gimnazijoje vyko rajoninis matematinis renginys „Skaičių pasaulyje“. Jame dalyvavo mūsų gimnazijos, Radviliškio Vinco Kudirkos ir Gražinos pagrindinių mokyklų 5-6 klasių mokinių komandos.

Mokiniai atliko įvairias matematines užduotis: sprendė kryžiažodžius, dalyvavo matematinėje estafetėje, atliko greito skaičiavimo, kūrybinę užduotis. Komandų kapitonai dalyvavo „Blic“ rungtyje, kurios metu per vieną minutę reikėjo atsakyti į kuo daugiau klausimų. Komandos parodė įdomius originalius prisistatymus, parodė savo namų darbus – „Pavasarinę skaičių puokštę“. Visų komandų nariai ir jų sirgaliai stengėsi kuo geriau atlikti užduotis.

Mokinius ir mokytojus linksmino mūsų gimnazijos folklorinių šokių grupės šokėjai, kurie šokiu ne tik pasveikino visus dalyvius, bet ir pertraukėlės metu mokė šokti folklorinius šokius. Šokėja Vida T. visiems aiškino, kad ir šokyje yra matematikos, nes nuolat reikia skaičiuoti.

Kadangi renginyje dalyvavo trys komandos, tai visos ir pasidalijo prizinėmis vietomis. Komandos apdovanotos saldžiais prizais ir Padėkos raštais.