Puikus varžytuvių „Patrepsynė-2015“ finalas

Šiaulių rajono Kurtuvėnų dvaro ratinėje gegužės 10 dieną vyko šalies mokinių folklorinių šokių varžytuvių „Patrepsynė-2015“ finalas. Jis buvo labai sėkmingas mūsų gimnazijos šokėjams. 

Finalinėse varžytuvėse dalyvavo net septynios mūsų gimnazijos šokėjų poros, kurias parengė jų vadovė mokytoja Džiuljeta Ragauskienė. Geriausios šokėjų poros  buvo renkamos pradedančiųjų ir pažengusiųjų kategorijose. Abiejose kategorijose mūsų šokėjai buvo geriausi. Geriausia pradedančiųjų šokėjų pora (varžėsi 70 porų) pripažinta Justė Levickaitė ir Tomas Dapnys, o pažengusiųjų – Judita Janužaitė ir Tomas Dovidaitis (varžėsi 20 porų). Judita geriausios šokėjos titulą iškovojo jau antrą kartą. Geriausios poros buvo apdovanotos nugalėtojų marškinėliais ir tautodailininko Alberto Martinaičio padarytais specialiais prizais – kanklėmis ir daudyte. (Ankstesniais metais varžytuvių poros-nugalėtojos jau yra parvežusios kankles ir būgną).

Kitos šių varžytuvių poros taip pat pasirodė sėkmingai. Jos gavo nominacijas už geriausiai pašoktus šokius. Pradedančiųjų kategorijoje: Kamilė Savickaitė ir Rokas Šimkus (šokis „Šyvis“), Rugilė Krikužaitė ir Edenas Grebliauskas (šokis „Labryt, labryt, panyte“), Justė Levickaitė ir Tomas Dapnys (šokis „Dirižablis“). Pažengusiųjų grupėje nominacijas laimėjo Dovilė Zamaraitė ir Orintas Stradomskis (šokis „Lezginka“), Gabija Šimkutė ir Gytis Grabauskas (šokis „Kurpių šokis“), Vida Trinkaitė ir Gvidas Šalkauskas (šokis „Makliotas“), Judita Janužaitė ir Tadas Dovidaitis (šokis „Lezginka“).

Šokėjai namo iš varžytuvių grįžo puikios nuotaikos. Šaunus rezultatas! O pasiektas jis sistemingai, nuosekliai ir kantriai dirbant.

Gimnazijos direktorius Vytautas Jarašiūnas pasveikino šokėjus, palinkėjo jiems nesiskirti su šokiu ir ateityje siekti tik pačių aukščiausių apdovanojimų.