Prasidėjo naujieji mokslo metai

Neįprastas šiais metais išaušo rugsėjo pirmosios rytas. Į naujųjų mokslo metų pradžios šventę pakvietė ne tik mokyklinis skambutis, bet ir duslūs perkūnijos garsai. Pasipylęs lietus atgaivino žemę, bet iki šventės pradžios debesys išsisklaidė ir oras buvo lyg šventei specialiai užsakytas.

Šventė prasidėjo Šiaulėnų bažnyčioje. Šventąsias mišias už naujuosius mokslo metus, už mokytojus ir mokinius laikė Šiaulėnų parapijos klebonas kunigas Jonas Bagdonas. Gaila, kad mokytojų bažnyčioje buvo vos ne daugiau negu mokinių.

Šventė tęsėsi gimnazijos sporto aikštelėje. Ją vedė abiturientai. Gimnazijos bendruomenę su naujųjų mokslo metų pradžia pasveikino direktorius Vytautas Jarašiūnas. Paskui prisistatė pirmokai ir direktorius įteikė jiems Pirmokų pasus, o abiturientai dovanėles.

Šventėje dalyvavo daug garbingų svečių. Su pirmąja mokslo metų pradžios švente jau turint gimnazijos statusą pasveikino ir gražiausius rajono vadovų linkėjimus perdavė rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Augulis. Jis taip pat įteikė savivaldybės mero padėkos raštą anglų kalbos mokytojai metodininkei Stasei Mažučiūnienei už gerą abiturientės parengimą anglų kalbos valstybiniam brandos egzaminui, įvertintam 100 balų.

Mokinius ir pedagogus su švente sveikino Šiaulėnų seniūnė Ieva Bliznikienė, Šiaulėniškių, Acokavų ir Žeimių bendruomenės.

Paskui klasių auklėtojai ir pradinių klasių mokytojai pakvietė mokinius į klases.