„Auksinė šluota 2015“

Lapkričio 9 d. aktyvių ir kūrybingų gimnazistų klubas „Ne Dzin“ pavirto į mistines būtybes – velnius ir raganas, kurie grėsmingai ir paslaptingai atskridę į sceną paskelbė nominacijų šou „Auksinė šluota 2015“ pradžią.

Renginio vedėjas velnias Petras Belzebubas de Liuciferis (A. Rašytė) ir jo ištikimos bendražygės raganos (D. Mikalauskaitė, E. Jarašūnaitė, G. Barzinskaitė, R. Utakytė, E. Miškūnaitė, A. Kubiliūtė, G. Šimkutė, V. Trinkaitė, K. Narauskaitė, E. Beržinskytė, R. Petrėtytė ir M. Miakyševa) tą dieną pasirodė su svarbia misija, ne vaikų gąsdinti, o „Auksinėmis šluotomis“ apdovanoti mokyklos populiariuosius ir pilkąsias pelytes, pasipūtėlius narcizus, grožio ir mados karalienes, saldžiąsias poreles, naujokus ir patyrusius bėglius, diskotekų liūtus ir panteras, knygų graužikus ir drąsuolius. Nors, buvo ir tokių, kurie su baime laukė šmaikščių, paslaptingų, netikėtų, provokuojančių, velniškai linksmų ir raganiškai pašėlusių nominacijų.

Pirmoji nominacija „Metų Einšteinas“ skirta Karoliui Grigaliauskui. Jam atsiimant apdovanojimą teko išspręsti raganų paruoštas „ypatingai sunkias“ logines užduotis. „Metų bėgliu“ tapęs Šarūnas Sabaliauskas ir nepasirodęs renginyje įrodė, esąs vertas šio apdovanojimo. Istorijos mokytojas Gintautas Urbietis gavęs „Metų naujoko“ nominaciją trumpai ir aiškiai nusakė kaip jaučiasi naujoko kailyje. Neliko nepastebėtos ir mokyklos porelės, tad garbingą „Metų gražiausios poros“ titulą pelnė mokytojai Irena ir Povilas Mockai, kurie neišdavė velniui ilgametės draugystės paslapties. Apdovanota ir kita mokyklos pora. Tai Eglė Miškūnaitė ir Dominykas Utakis. Jie gavo „Metų seilės“ nominaciją. „Metų frazė“ skirta fizikos mokytojui Vidui Šukiui už tai, kad jo pamokose kontrolinis darbas tampa gimtadieniu, o pažymiai – dovanomis.

Velnio paruoštų aštrių klausimų ir provokacijų neišvengė „Metų liežuvis“ – Gvidas Šniolis, „Metų selfis“ – Dovilė Mickutė, „Metų narcizas“ – Džiugas Šniolis, „Metų Barbė“ – Liveta Stradomskytė, „Metų Kenas“ – Lukas Morkis, „Metų Marozas“ – Viktoras Chaju, „Metų diskotekų liūtas“ – Gabrielė Vasiliauskaitė, „Metų trikampis“ – Gabija Bajoraitė, Žygimantas Skrebė ir Liutauras Miakyševas. Į juodąjį velnio sąrašą patenka daug įvairių nutikimų, vykstančių mokykloje kasdien. Tad vienas iš tokių įvykių buvo pavadintas „Metų nesusipratimu“, o apdovanojimas atiteko Aurelijai Budreckaitei už „tiesiog nesusipratimą“.

Nominacijos „Metų drąsa“ gavėjui Artūrui Jagočanskui raganos skyrė daug fizinių jėgų reikalaujantį išbandymą – per minutę laiko padaryti 50 atsispaudimų. Pasirodė, kad tai Artūrui vieni juokai.

„Metų šokėjai“ – Judita Janužaitė ir Tadas Dovidaitis taip pat pateko į velniškas pinkles. Jiems teko įrodyti, kad yra verti apdovanojimo, tad nieko nelaukę Judita ir Tadas sutrypė šaunią polkutę. Nominacija „Metų apsauga“ skirta III gimnazinei klasei už nesibaigiantį budėjimą. Atsiimdama apdovanojimą klasės auklėtoja Gražina Naudužienė šmaikštavo, jog budinčiuosius auklės gautu apdovanojimu. „Metų raganos“ nominacija ir simbolinė šluota su linkėjimu „raganėti į sveikatą“ įteikta lietuvių kalbos mokytojai Daliai Zablockienei už renginio idėją ir vadovavimą klubui „Ne Dzin“.

Paskutinė nominacija „Metų atradimas“ atiteko gimnazijos administracijai už tai, kad po sunkių ieškojimų pagaliau atrado gimnaziją. Simbolinės nominacijos įteikimo metu klubo narės palinkėjo administracijai „šluoti“ iš mokyklos visas negandas, nesėkmes ir visa, kas negera.

Pabaigoje paslaptingieji renginio organizatoriai pažadėjo tęsti savo pradėtą misiją – kruopščiai sekti ir tirti visus gimnazijos įvykius ir gimnazistus, kad ir vėl sugrįžtų su „Auksinėmis šluotomis“.

Už muzikalią renginio atmosferą klubas „Ne Dzin“ dėkoja muzikos mokytojui Laimonui Grebliauskui. Už įamžintas renginio akimirkas ir nuotaikingą fotosesiją – klubo narei Austėjai Mickevičiūtei. Statulėlių ir medalių autorė Akvilė Rašytė.

Klubo „Ne Dzin“ informacija