Virginijus Skumanas dalyvavo susitikime su Prezidente

Mūsų gimnazijos Šaukoto skyriaus 5 klasės mokinys Virginijus Skumanas tapo projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ pirmojo etapo nugalėtoju. Finaliniame renginyje, kuriame dalyvavo keturi pirmųjų etapų nugalėtojai, Virginijus pasirodė taip pat labai puikiai. Jis pateko į finalą. Finale penktokui pritrūko sėkmės ir jis liko antras.

Mokinys yra labai smalsus, žingeidus, domisi gamta, geografija, istorija. Mėgsta skaityti enciklopedijas, įvairias mokslo knygas. Jam patinka spręsti kryžiažodžius, galvosūkius, mėgsta sportuoti. Virginijus ne kartą yra tapęs „Žyniuko“ konkurso pirmos arba antros vietos laimėtoju. Konkursams ruoštis jam padeda mokytoja Dijana Dovidaitytė.

Gegužės 9 d. Virginijus Skumanas kartu su kitais televizijos projekto „Tūkstantmečio vaikai“ finalininkais buvo pakviestas į susitikimą su Prezidente Dalia Grybauskaite.

Nuotraukoje Lietuvos Respublikos Prezidentė su mūsų gimnazijos Šaukoto skyriaus 5 klasės mokiniu Virginijumi Skumanu. (Ši ir kitos informacinio pranešimo nuotraukos yra Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuosavybė. Autorius Robertas Dačkus.)

Susitikime Prezidentė papasakojo apie valstybės vadovo darbą, supažindino vaikus su Prezidento rūmų salėmis. Konkurso nugalėtojai taip pat aplankė Prezidentės ir projekto dalyvių Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 10-mečio proga rūmų parke pasodintą ąžuolą.

2017 m. projekto „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ nugalėtojai su Prezidente.

Valstybės vadovės globojamas projektas „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ kviečia žiūrovus susipažinti su gabiais, kūrybingais ir sumaniais vaikais iš įvairių Lietuvos mokyklų. Projektas vykdomas nuo 2008 m. Nuo laidos pradžios „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ titulą pelnė 72 šalies mokiniai.

Sveikindama projekto nugalėtojus, jų mokytojus ir tėvus, šalies vadovė pabrėžė, kad mokslas ir žinios yra neįkainojama vertybė, ir palinkėjo toliau nuolat tobulėti, siekti savo tikslų ir visada išlikti smalsiems.

Ekskursiją po prezidentūrą veda pati Prezidentė.