Viktorina „Vaistažolės šalia mūsų“

Gegužės 10 d. mūsų gimnazijos Šaukoto skyriuje vyko 5-7 klasių mokinių, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, viktorina „Vaistažolės šalia mūsų“. Renginį organizavo logopedė Asta Vaivadienė ir lituanistė Laima Višniauskaitė. Į renginį atvyko 20 mokinių iš Radviliškio Vaižganto progimnazijos, Gražinos, Vinco Kudirkos, Pakalniškių bei Alksnupių pagrindinių mokyklų, mūsų gimnazijos, mūsų gimnazijos Šaukoto skyriaus, Raseinių rajono Šiluvos gimnazijos.

Renginio pradžioje buvo parodytas logopedės A. Vaivadienės vadovaujamo dramos būrelio spektaklis „Obuolių pasakos“ pagal V. V. Landsbergio kūrybą. Viešnia etnologė, humanitarinių mokslų daktarė Daiva Šeškauskaitė įdomiai papasakojo apie įvairias vaistažoles, esančias šalia mūsų. Paskatino visus kuo daugiau naudoti natūralių vitaminų, kurių gausu aplink esančiuose augaluose bei žolelėse. Visi ragavo atneštų augalų lapelių ar pumpurų. Viešnia skatino gerti įvairias žolelių arbatas, spausti sultis. Ji padainavo ir keletą lietuvių liaudies dainų, pritardama kanklėmis ir gitara.

Etnologė, humanitarinių mokslų daktarė Daiva Šeškauskaitė. Nuotrauka V. Pužaitienės.

Vėliau mokiniai buvo suskirstyti į 4 komandas: spanguolių, čiobrelių, ramunėlių ir kmynų. Komandos turėjo atsakyti į 20 viktorinos klausimų apie įvairias vaistažoles, augalus, jų naudą žmogaus organizmui, atlikti įvairias užduotis. Žiuri komisija, kurią sudarė Šaukoto bendruomenės pirmininkė Gražina Adomavičienė, psichologė Vaida Šarauskienė ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilma Šalkuvienė, išaiškino, kad geriausiai pasirodė „Kmynų“ komanda, surinkusi 20 taškų. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais už dalyvavimą viktorinoje. Padėkota ir mokinius viktorinai paruošusioms mokytojoms. Vėliau visi vaišinosi žolelių arbata, sumuštiniais, smagiai bendravo su atvykusia viešnia.

Renginio akimirkos. Nuotraukos Vidos Pužaitienės.