Paminėti Lietuvos Konstitucijos 25-metį gimnazistai išėjo į miestelio gatves

Šiaulėnų gimnazistai šalies Konstitucijos jubiliejų pradėjo minėti dar spalio pradžioje – net 56 mokiniai kartu su tūkstančiais Lietuvos moksleivių sprendė Konstitucijos egzamino užduotis. Gaila, kad nė vienas nesurinko virš 25 taškų ir į II turą nepateko. Tačiau džiaugiamės geriausius rezultatus gimnazijoje pasiekusiais moksleiviais: 5-7 klasių grupėje daugiausia taškų surinko šeštokė Kamilė Savickaitė ir septintokė Viktorija Matulaitytė, 8-10 klasių grupėje sėkmė lydėjo antrokus gimnazistus Gytį Jankevičių ir Martyną Tamošiūną, o vyriausiųjų grupėje geriausi Konstitucijos žinovai yra trečiokai gimnazistai Gabija Ribačenkaitė ir Elonas Kazlauskas.

Pradinių klasių mokiniai Konstitucijos egzamine dalyvavo atlikdami kūrybinę užduotį „Konstitucija, Tavo gimtadienį švenčiu!“. Piešinius nupiešė 42 mokiniai iš 1, 3 ir 4 klasių. Geriausi 9 darbeliai (po 3 iš kiekvienos klasės) buvo išsiųsti renginio organizatoriams – Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijai. Gražiausius piešinius nupiešė 1 klasės mokiniai Taja Montvydaitė, Austėja Kareivaitė ir Arnoldas Andrikis, 3 klasės mokiniai Augustė Buivydaitė, Austėja Pečiulionytė ir Eva Šimkutė, 4 klasės mokiniai Dominykas Veršnickas, Vilma Filipavičiūtė ir Vaigintė Sinušaitė.

Pilietiškumo pagrindų pamokose pirmokai ir antrokai gimnazistai nutarė įsijungti į akciją „Konstitucija gyvai“ ir teikė pasiūlymus, kaip įdomiau pasitikti artėjantį šalies Konstitucijos jubiliejų. Iš daugybės pasiūlymų buvo pasirinkti du: jaunų žmonių mėgstamas fotografavimasis prie gimnazijoje įrengtos Konstitucijos sienelės ir nuotraukų kėlimas į feisbuką (konkursas „Mes ir Konstitucija“) bei gyvas bendravimas su miestelio gyventojais. Organizuoti konkursą elektroninėje erdvėje ėmėsi pirmokė gimnazistė Akvilė Paliulytė, o  antrokė gimnazistė Rūta Plačinskaitė ir pirmokė gimnazistė Raminta Janutytė pasisiūlė prikepti pyragų.

Rudeniu kvepiančius obuolių pyragus papuošę vėliavos spalvų trispalviais kaspinėliais, spalio 25-ąją gimnazistai išėjo į gatves. Kalbino sutiktus praeivius, gatves tvarkančius ar lapus grėbiančius darbininkus, lankėsi seniūnijoje, bibliotekoje, ambulatorijoje, , parduotuvėse. Sveikino su Konstitucijos jubiliejumi, priminė šio dokumento svarbą, vaišino pyragu ir linkėjo gražios šventės. Nebuvo nė vieno nepatenkinto – sutikti žmonės buvo maloniai nustebinti ir džiaugėsi mokinių išradingumu. Gyventojų šypsenos parodė, jog akcija „Konstitucija gyvai“ Šiaulėnuose tikrai įvyko ir pavyko.