Pirmokų gimnazistų klasės išvyka

Lapkričio 20 dieną I gimnazinės klasės mokiniai vyko į Paberžę ir Krekenavą. Paberžėje lankėmės 1863 metų sukilimo muziejuje, įsikūrusiame pono Šilingo dvare. Turėjome galimybę pamatyti, kokiais ginklais ginkluoti žmonės siekė laisvės Lietuvai, kaip atrodė „graždanka“, kokiomis grandinėmis surakinti sukilėliai buvo varomi į katorgą. Galėjome pasitikrinti savo istorijos žinias. Gidė aprodė ir Paberžės bažnyčią, kurioje prieš sukilimą kunigavo Antanas Mackevičius, o sovietmečiu ilgą laiką dirbo Algirdas Mykolas Dobrovolskis, visiems gerai žinomas kaip Tėvas Stanislovas. Apžiūrėjome jo surinktą bažnytinių žibintų kolekciją, liturginių rūbų muziejų. Apsilankėme buvusioje klebonijoje, kukliame Tėvo Stanislovo kambarėlyje.

Nuvykę į Krekenavą, aplankėme baziliką, kurioje yra stebuklingas Dievo Motinos paveikslas. Deja, originalo nepamatėme, nes yra restauruojamas. Sužinojome, kad šioje bažnyčioje yra kunigavęs poetas Maironis, išvydome buvusios klebonijos pastatą.

Išvyka, kurią suorganizavo klasės auklėtoja L. Vedeckienė ir tikybos mokytoja A. Pilypaitė, leido giliau suvokti Lietuvos istorijos skaudžią praeitį. Galėjome susimąstyti, kam turime būti dėkingi už tai, kad esame laisvi ir kalbame lietuviškai.

                             I gimnazinės klasės mokinės G. Andrikytė, G. Tučkutė ir D. Veršnickaitė