„Konstitucija gyvai“: kaip paminėjome Konstitucijos dieną

Renginiai Konstitucijos dienai paminėti gimnazijoje prasidėjo dar spalio pradžioje. Tuomet 55 mokiniai pasiryžo dalyvauti Konstitucijos egzamine. Kaip ir visoje Lietuvoje tuo pačiu metu 6-7, 8-10 ir 11-12 klasių mokiniai savo grupėse atsakinėjo į 30 egzamino klausimų. Geriausiai gimnazijoje sekėsi septintokei Austėjai Vasiliauskaitei (19 teisingų atsakymų). Tik vienu tašku atsiliko šeštokė Vaiva Daujotaitė. Sėkmė lydėjo ir septintokus Kamilę Kveskaitę, Skaistę Mockutę bei Viktorą Trinką, aštuntokę Ramunę Grebliauskaitę, Domantą Platužą iš II gimnazinės klasės. Gaila, bet į II-ąjį Konstitucojos egzamino etapą iš mūsų gimnazijos šiemet niekas nepateko.

II g klasė spalio pradžioje pilietiškumo pamokoje dirbdami grupėse teikė pasiūlymus, kaip paminėti Konstitucijos dieną. Buvo nutarta prisijungti prie iniciatyvos „Konstitucija gyvai“ ir išrinktas geriausias pasiūlymas: kiekviena klasė plakate iliustruoja vieną LR Konstitucijos straipsnį, o spalio 25-ąją – Konstitucojos dieną – plakatai pakabinami skirtingose gimnazijos erdvėse, o tada visa gimnazija vienu metu susirenka prie savų plakatų ir 5 minutes skaito pasirinktas Konstitucijos vietas. Akcijos iniciatorės Akvilė Paliulytė, Aistė Pociutė, Raminta Janutytė. Vykstant Lietuvos Konstitucijos skaitymams gimnazijos direktorius aplankė klases ir įteikė daugiausiai taškų Konstitucijos egzamine surinkusiems mokiniams egzamino rengėjų atsiųstus rašiklius.

Plakatai liko kabėti ir paminėjus Konstitucijos dieną. Visiems labai patiko Ig klasės plakatas, įspūdingas ir trečiokų gimnazistų darbas. Neatsiliko mažiausieji akcijos dalyviai – penktokai. Jų plakatas pieštas darniai bendradarbiaujant net keliems dailininkams (Justinui Kiudului, Grantui Juzumui, Viliui Petrylai).

Smagu, kad idėjai pritarė visos klasės. Už pagalbą dėkojame auklėtojams, seniūnams, plakatų piešėjams, skaitovams ir visiems atsakingai dalyvavusiems akcijoje.