Projekto baigiamasis renginys „Pamačiau, sužinojau, pritaikiau ir padariau“

Mūsų gimnazija 2018-2019 metais dalyvauja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro vykdomame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo paslaugų plėtra“. Dalyvavome edukacinėse programose, kurios buvo vykdomos trimis kryptimis: gamtinės ir ekologinės, technologijų ir kūrybinių industrijų, kultūrinės-meninės.

3-8 ir I-IV gimnazinių klasių mokiniai 2018 m. pavasarį ir rudenį dalyvavo 6 edukacinėse išvykose-programose Vilniuje ir Kaune: „Orientavimasis gamtoje“, „Tropiniai ir subtropiniai augalai“, „Pasidaryk pats“, „Lazerių technologijos“, „Meno pažinimas praktiškai“, „Spektaklio užkulisiai“. Vasario 14 d. gimnazijoje vyko baigiamasis projekto renginys„Pamačiau, sužinojau, pritaikiau ir padariau“. Jo metu mokiniai pritaikė žinias iš edukacinių programų.

Mokiniai prisiminė išvykas, dalyvavo protmūšyje „Edukacines išvykas prisiminus“. Vėliau 5-8 ir I-IV gimnazinių klasių mokiniai veiklas vykdė Kūrybinėse laboratorijose. 5-6 klasių mokiniai rinkosi į „Gamtosaugos laboratoriją“ Penktokai iš antrinių žaliavų gamino paukšteliams lesyklėles, šeštokai gamino sapnų gaudykles. 7-8 klasių mokiniai „Konstravimo laboratorijoje“ iš spalvotų popierinių geometrinių figūrų konstravo rutulius. I g klasės mokiniai laboratorijoje „Pasidaryk pats“ iš atsineštų jau nebenaudojamų marškinėlių, odos atraižų gaminosi sau aksesuarus. II g klasės mokiniai „Šviesos laboratorijoje“ pirmą kartą bandė išgauti ir užfiksuoti šviesos šaltiniais gautus vaizdus. Mokiniai labai džiaugėsi, nes šis eksperimentas jiems puikiai pavyko. III-IV gimnazinių klasių mokiniai veiklą vykdė „Teatro laboratorijoje“. Pasiskirstę grupelėmis jie rašė scenarijus, kūrė scenas, mokėsi vaidinti. Pristatydami savo atliktas veiklas visų klasių mokiniai džiaugėsi gautais rezultatais, įdomiai ir naudingai praleistu laiku.