Knygų mugėje

Gimnazijos vyresniųjų klasių mokinių grupė su mokytojomis Laisvida Vedeckiene ir Almone Sakalauskiene viešėjo Vilniaus knygų mugėje. Štai mokinių mintys apie šią išvyką.

Akvilė Paliulytė, IIg klasės mokinė: „Vasario 22 dieną 8 ir I-III gimnazinių klasių mokiniai vyko į Vilniaus knygų mugę. Joje buvo galima pamatyti ne tik garsių rašytojų, žinomų leidyklų atstovų, bet ir apsilankyti didelio moksleivių dėmesio sulaukusioje Muzikos salėje.

Pagrindinėje salėje buvo gausu knygų, kurias įsigyti galėjai už tikrai mažesnę kainą. Suabejojusiems ką pasirinkti, žmogus už prekystalio su malonumu  pasakojo apie ką ta knyga. Galiu teigti, kad ten susirinkę tikri knygų specialistai.

Muzikos salėje netrūko jaunų žmonių, besidominčių muzika. Stenduose galėjai įsigyti naujausių muzikos albumų, nusifotografuoti ar pabendrauti su garsiais atlikėjais.

Mugėje buvo galima ne tik pirkti. Programa siūlė gausių diskusijų apie knygas, gražiausių metų knygų parodą, buvo galima apsilankyti „bukinistų pasaže“, kuriame kvepėjo senomis knygomis, vinilais.

Vilniaus knygų mugė – tai puiki galimybė įsigyti knygų, kurių nėra bibliotekose, pamatyti įdomių žmonių, klausytis muzikos, pokalbių, diskusijų ir net susitikti su senais draugais. Tai puiki patirtis kiekvienam iš mūsų“.

Vida Trinkaitė, IIIg klasės mokinė:„Vasario 22 dieną mūsų gimnazijos mokiniai vyko į Vilniuje vykusią jau dvidešimtąją knygų mugę. Renginyje moksleiviai sutiko ne tik daug įvairių žmonių iš skirtingų Lietuvos vietų, bet ir turėjo galimybę pabendrauti su garsiais žmonėmis. O sutiko mokiniai ne tik talentingų rašytojų, bet ir žurnalistų, aktorių, mėgstamų atlikėjų bei laidų vedėjų. Iš knygų mugės moksleiviai parsivežė ne tik glėbius knygų, bet ir neišdildomų įspūdžių, kurie jau dabar nuteikia juos kelionei į šį renginį ir kitais metais“.