Šiaurės šalių literatūros savaitė

Ūkanotą lapkričio 11 dienos rytą  gimnazijos bibliotekoje mokiniai rinkosi į Knygos ir šviesos šventę, kuria prasidėjo Šiaurės šalių literatūros savaitė. Mažesnieji mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Laisvida Vedeckiene ir Laimute Višniauskaite, bibliotekininke Nijole Valatkiene šventė Pepės Ilgakojinės gimtadienį. Mokiniai ir mokytojos žvakių šviesoje garsiai skaitė švedų rašytojos Astridos Lindgren knygos „Pepė Ilgakojinė“ ištrauką „Pepė švenčia gimimo dieną“, žaidė žaidimus, iliustravo, kūrė gimtadienio kvietimus, kalbėjo, kaip vaikai švenčia, draugauja, dalijasi dovanomis šiaurės šalyse, kaip patys švenčia savo gimtadienius. Pepė vaikus vaišino pačios keptais sausainiais ir sode prinokusiais skaniais obuoliais.

Šventė tęsėsi. Į biblioteką sugužėjo gimnazistai su literatūros mokytoja Laisvida Vedeckiene. Jie garsiai skaitė norvegų rašytojo Josteino Gaarderio knygos „Sofijos pasaulis“ ištrauką „Pokylis sode“. Tai filosofijos istorija, įvilkta į patrauklaus romano rūbą. Jaunimas švenčia Sofijos penkioliktąjį gimtadienį. Gimnazistai gvildeno jauno žmogaus problemas, norus, santykius su suaugusiais, su mistiniu ir realiu laiku. 

Pradinių klasių mokiniai kartu su mokytojomis Rima Zemlickiene, Olga Batvenkova, Milda Visockiene, Džiuljeta Ragauskiene ir Birute Arbušauskiene garsiai skaitė ir šventė Pepės Ilgakojinės gimimo dieną, žaidė žaidimus. Pepė svečius vaišino sausainiais, meduoliais, obuoliais.