Šauniausių mokinių grupės išvyka į Telšius

Kiekvienais mokslo metais gimnazijoje vykdomas projektas-konkursas „Šauniausių mokinių grupė“. Visus mokslo metus renkami duomenys apie kiekvieno mokinio indėlį į klasės ir visos gimnazijos gyvenimą. Išrenkami klasių nugalėtojai ir sudaroma šauniausių mokinių grupė. Gimnazijos dovana šauniausiems – ekskursija į pasirinktą miestą ar vietovę Lietuvoje.

2018-2019 m. m. projekto-konkurso nugalėtojams padovanota ekskursija į Telšius. Lapkričio 12 d. 6-12 klasių šauniausi mokiniai su mokytojomis Rita Matuziene bei Audrone Pilypaite aplankė Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminariją, kurioje susipažino su seminarijos istorija, studijomis, seminaristų mokymosi, gyvenimo sąlygomis, Telšių bažnyčių, miesto svarbiausiomis datomis, įvykiais, žymiausiomis žemaičių istorinėmis asmenybėmis. Telšių Katedros požemyje mokiniai aplankė Lietuvos nepriklausomybės akto signataro J. Staugaičio ir vyskupų P. Ramanausko ir V. Borisevičiaus kapus.

Ekskursijos dalyviai lankėsi Džiugo sūrio namuose, kuriuose susipažino su Žemaitijos pieno gaminama produkcija, gamybos technologijomis, dalyvavo kietojo sūrio „Džiugas“ degustacijoje.

Mokiniai aplankė Telšių „Alkos“ muziejų, apžiūrėjo jo ekspozicijas, dalyvavo edukacinėje programoje „Piešimas ant stiklo“. 

Įdomi ir turininga ekskursija visiems patiko.