„Nudžiugink perskaityta knyga!“

Lapkričio 29 d. pradinių klasių mokiniams vyko renginys „Nudžiugink perskaityta knyga!“ Tai vykdomo skaitymo skatinimo projekto „Skaitau ir džiaugiuosi“ pirmasis etapas. Nuo pat ryto  mokiniai buvo įtraukti į įvairias edukacines integruotas veiklas, susitiko ir nuotaikingai bendravo su Radviliškio knygyno „Pegasas“ darbuotojomis, kurios pristatė populiariausius vaikų rašytojus ir knygas, organizavo mini viktoriną. Mokiniai šią dieną iliustravo labiausiai patikusią knygą ir parengė savo piešinių stendą.

Gimnazijos bibliotekininkė Nijolė Valatkienė pradinių klasių mokiniams pristatė „Metų knygos“ rinkimuose dalyvaujančias vaikų literatūros knygas ir kvietė mokinius jas perskaityti ir aktyviai dalyvauti rinkimuose. Mokiniai bibliotekai padovanojo savo parengtą pasakų knygą „Bulvė ir jos bičiuliai“. Tai prieš tai vykusio projekto veiklos rezultatas.

Ketvirtos klasės mokiniai ir jų mokytoja Džiuljeta Ragauskienė pastatė pjesę „Knyga suranda draugą“ (autorė Anelė Kairaitienė). Nuotaikingas vaidinimas visiems labai patiko.

Renginio pabaigoje kiekvienos klasės atstovai pristatė savo perskaitytą knygą ir pakvietė visus susidomėjusius taip pat šias knygas perskaityti. Pristačiusiems perskaitytas knygas mokiniams  buvo padovanota po „Skaitytojo dienoraštį“, į kurį jie galės surašyti mintis apie kitas perskaitytas knygas.

Renginys vaikams paliko daug gerų emocijų, paskatinodraugauti su knyga.