#Mes prisimename#We remember

Sausio 27-oji – Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena. Tą dieną prieš 76-erius metus buvo išlaisvinta Aušvico koncentracijos stovykla. Atminimo dieną paminėjome ir mūsų gimnazijoje.

Penktos ir šeštos klasių mokiniai per istorijos pamokas žiūrėjo graudų animacinį filmuką „Lala“ apie nacių okupacijos metu prarastą šuniuką, klausėsi ką tik išleistos Mariaus Marcinkevičiaus knygos „Akmenėlis“ ištraukos, kurią skaitė jų bendraamžė moksleivė iš Panevėžio.

Gimnazistai žiūrėjo daugybę apdovanojimų gavusį režisieriaus Konstantino Famo trumpametražinį filmą „Bateliai“, kuriame per 17 min., be žodžių, nerodant aktorių veidų, o tik kojas ir batus, papasakojama visa šeimos istorija nuo dviejų jaunų žmonių susitikimo, šeimos sukūrimo, gražaus gyvenimo iki dujų kameros. Sukurti filmą autorių paskatino apsilankymas Aušvice ir baisusis šios koncentracijos stovyklos eksponatas – nužudytų žmonių batų krūva.

Ir mažesnieji, ir gimnazistai nutarė prisijungti prie pasaulinės iniciatyvos #Mes prisimename (#We remember). Visus labai įkvėpė iniciatyvos plakatas, kuriame matoma, jog iniciatyvą palaiko ir su užrašytais žodžiais #We remember fotografuojasi tokie žmonės kaip popiežius Pranciškus ar Jungtinių Tautų Generalinis Sekretorius Antonio Guterresas. Norėdami parodyti, jog smerkia Holokausto baisumus, prisimena aukas ir niekada neleis pasikartoti panašiems žiaurumams, gimnazijos mokiniai, baltame lape užrašę žodžius, individualiai ar šeimomis fotografavosi ir dalinosi nuotraukomis socialiniuose tinkluose naudodami grotažymes #Mes prisimename ir #We remember arba siuntė el. paštu weremember@wjc.org