Respublikos ŽYNYS mokosi mūsų gimnazijoje

Pasitinkant Vasario 16-ąją, po metų pertraukos, Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje vėl įvyko tradicinis, jau 26-asis, šalies „Žynio“ konkursas 9-12 klasių mokiniams. Į jį suvažiavo gimnazistai ne tik iš Radviliškio rajono, bet sulaukta svečių iš Panevėžio Juozo Balčikonio, Šiaulių universitetinės, Raseinių r. Šiluvos, Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijų. Kartu vyko ir rajoninis Žyniuko konkursas 3-8 klasių mokiniams. Mūsų gimnazijai konkurse šiemet atstovavo penktokas Oskaras Jukna, šeštokas Arnas Repšas, Matas Poškus iš Ia gimnazijos klasės ir antrokas gimnazistas Virginijus Skumanas.

Mūsų gimnazijos konkurso dalyviai Lizdeikos gimnazijos istorijos kabinete.

Konkurso dalyvius pasveikino LR Seimo nariai A. Čepononis ir V. Juozapaitis – ilgametis šio konkurso globėjas, Radviliškio rajono meras Vytautas Simelis, Lizdeikos gimnazijos direktorė I. Bajarauskaitė. Lizdeikiečiai atvykusiuosius į konkursą sveikino Lietuvos Nepriklausomybei skirta literatūrine-menine kompozicija. O po to – valanda darbo atsakant į įvairių sričių klausimus. 1-4 ir 5-8 klasių mokiniams teko atsakyti į 50, o vyriausiems – net į 100 klausimų.

Lietuvos Žynys 2022 Virginijus Skumanas.

Kol Vertinimo komisija taisė mokinių darbus, skaičiavo taškus, vyresnieji konkurso dalyviai susitiko su LR Seimo nariu V. Juozapaičiu, jaunesnieji gaminosi trispalves apyrankes Vasario 16-ajai.

Pagaliau atėjo svarbiausias momentas – nugalėtojų paskelbimas ir apdovanojimas. Pradėta nuo mažųjų, „Žyniukų“. Tada – „Žynio“ apdovanojimai. Skelbdama nugalėtoją Lizdeikos gimnazijos direktorė pasidžiaugė, kad prizas neiškeliauja toli, jis lieka Radviliškio rajone. Respublikos Žyniu“ tapo mūsų gimnazijos atstovas Virginijus Skumanas. Jis surinko 73 taškus ir tai antrasis geriausias rezultatas per visus konkurso gyvavimo metus. Nugalėtojui atiteko simbolinė „Žynio“ krivulė ir daugybė konkurso rėmėjų dovanėlių – savo prizus skyrė Seimo nariai V. Juozapaitis ir A. Čepononis, Radviliškio rajono savivaldybė, Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius, Lizdeikos gimnazija. Dovanų buvo tiek daug, kad Virginijus vos galėjo visas jas panešti. 

Žynį sveikina Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas L. Vaičiūnas.

Visa mūsų gimnazijos bendruomenė sveikina 2022 m. Lietuvos Žynį ir linki Virginijui naujų laimėjimų ateityje.

Dėkojame ir jaunesniems konkurso dalyviams Oskarui, Arnui ir Matui už atstovavimą gimnazijai. Tikimės, kad konkurse įgavę patirties, įkvėpti Virginijaus pergalės, jie taip pat sulauks savo „žvaigždžių valandos“.

Nugalėtoją sveikina Lizdeikos gimnazijos direktorė Ina Bajarauskaitė.